Ce trebuie sa stii despre gratarele cu roca vulcanica

Gastronomia este mai mult decat o combinatie reusita intre condimente. Ea este o arta, care de multe ori, pentru a fi dusa la perfectiune are nevoie de cele mai performante echipamente. Pe langa echipamentele obisnuite, precum aragaze, cuptoare gastronomice etc., astazi, marile restaurante se bazeaza pe tehnologie performanta. Un astfel de echipament modern este gratarul cu roca vulcanica.

Ce este gratarul cu roca vulcanica?

Un astfel de gratar contine, asa cum arata si numele, roca vulcanica, folosita pentru a spori distributia caldurii in timpul procesului de frigere a alimentelor. Practic flacara incalzeste rocile vulcanice, astfel incat carnea se prajeste fara a intra in contact direct cu focul. Daca doriti sa pregatiti preparatele rapid si cu un gust impecabil, luati in calcul achizitionarea unui gratar cu roca vulcanica.

Ce caracteristici are acest gratar?

De obicei doua modele de gratar cu roca vulcanica nu sunt niciodata identice. Cu toate acestea, multe dintre ele au caracteristici similare.

1. Construite din otel inoxidabil

Una dintre caracteristicile importante ale unui gratar cu roca vulcanica este materialul inoxidabil folosit pentru realizarea lui. Metalul este un conductor minunat de caldura si poate rezista la temperaturi ridicate. Prin urmare, functioneaza bine cu roca vulcanica, deoarece aceasta din urma are si ea o rezistenta sporita la caldura. La urma urmei, pietrele de lava sunt de obicei formate prin actiunea vulcanica atunci cand temperaturile sunt extrem de ridicate.

2. Alimentare cu gaz

O alta caracteristica majora a majoritatii gratarelor cu roca vulcanica este sursa de alimentare cu gaz. Tipul de gaz poate fi natural sau GPL. Gratarele cu gaz nu distribuie uniform caldura, motiv pentru care sunt ajutate de roca vulcanica. In orice caz, gratarul care utilizeaza carbune sau lemn ca sursa de energie nu necesita roci vulcanice pentru ca distribuie caldura suficient de bine.

Ce avantaje ofera?

Gratarul cu roca vulcanica are mai multe avantaje.

1. Distributia uniforma a caldurii

Roca vulcanica este poroasa. Din acest motiv, absorbtia caldurii este uniforma. Atunci cand este folosita pentru gratar, ajuta ca mancarea sa fie gatita perfect.

2. Retentia caldurii

Odata ce o roca vulcanica s-a incalzit, aceasta poate retine caldura pentru o perioada lunga de timp. Din acest motiv, puteti continua gratarul cu caldura reziduala chiar si dupa ce ati intrerupt alimentarea cu gaz. Acest lucru contribuie la economisirea energiei, chiar daca gazul este deja o sursa de energie mai ieftina in comparatie cu energia electrica.

3. Infuzie de arome

Un gratar alimentat cu gaz nu este grozav la imprastierea aromelor in timpul gatitului. Totusi, o roca vulcanica transforma sucurile din alimente in vapori in timpul procesului de frigere. Acesti vapori se imprima in mancare si ii confera acesteia un gust deosebit. Gratare cu roca vulcanica sunt, prin urmare, solutia perfecta daca doriti sa evitati mancarea cu aroma de fum, specifica gratarelor obisnuite. In plus, ofera mai mult confort si facturi  mai mici.