Ce trebuie sa stii despre decolorarea parului

12 octombrie 2019
Autor:
Content SEO

Indiferent ca planuiesti sa iti deschizi parul blond, sa iti luminezi putin parul saten sau sa capeti o cu totul alta culoare, mai vie sau mai indrazneata (cum ar fi roz, albastru sau verde), este foarte probabil sa fii nevoita sa iti decolorezi parul.

Decolorarea parului este o necesitate pentru a obtine o nuanta exacta a parului. Si, daca in trecut aceasta era o procedura destul de periculoasa pentru sanatatea parului, in zilele noastre decolorarea este mai blanda ca niciodata, chiar si in cazul parului inchis la culoare.

De ce este necesara decolorarea parului?

Decolorarea este o procedura folosita pentru deschiderea nuantei parului cu pana la 8 tonuri. In prezent, exista metode de decolorare speciale pentru par inchis si metode de decolorare speciale pentru parul blond. In cazul parului foarte inchis (negru sau saten mediu), parul se poate deschide cu pana la 3 tonuri intr-o singura sedinta, fara a lasa acea nuanta inestetica de rosu pe suvite. Practic, in timpul acestei proceduri, stratul exterior al firului de par (cuticula) este pregatit de catre hairstylist pentru a fi permeabil la solutia de decolorare, in asa fel incat sa permita peroxidului de hidrogen din solutie sa intre adanc in firul de par, oxidand pigmentul deja existent si lasandu-l fara culoare. Peroxidul de hidrogen se gaseste in diferite concentratii in solutiile de decolorare si, luandu-se in seama acest lucru, se poate determina decolorarea in variate tonuri. Acesta este si motivul pentru care nuanta parului se schimba treptat in timpul tratamentului de decolorare, de la nuanta initiala trecand prin fel si fel de nuante de rosu si galben, pana la culoarea dorita.

Decolorantul trebuie lasat sa actioneze atata timp cat este specificat in instructiunile de utilizare ce vin la pachet cu produsul (de regula, 30-45 de minute), nu mai putin, altfel exista riscul de aparitie a unei nuante nedorite (de portocaliu, rosu sau galben). Pe de alta parte, daca decolorantul este lasat prea mult timp in par, va exista riscul de distrugere a firelor sau ca ele sa capete un aspect poros si nesanatos, ca de paie uscate.

Parul trebuie hranit dupa ce trece printr-un proces de decolorare!

In urma procedurii de decolorare, la 3 minute dupa limpezirea parului trebuie aplicat un balsam puternic, preferabil profesional. Balsamul are rolul atat de a hrani firele de par, cat si de a le oferi stralucire.

Deoarece este un proces chimic si invaziv pentru par, decolorarea trebuie facuta in maxim 3 sedinte. Altfel, exista un risc mare de degradare a firelor de par. Totodata, pentru ca nu este o procedura tocmai simpla, cel mai bine ar fi sa fie realizata intr-un salon profesional, de catre un hairstylist experimentat.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram