Ce trebuie să știi despre centralele pe lemne

LIEPSNELE_LOGO

Încălzirea unei case cu ajutorul unei centrale pe lemne este o opțiune din ce în ce mai populară în România: lemnele de foc sunt o formă sigură și relativ ieftină de combustibil, iar o centrală oferă căldura necesară în fiecare colț al casei.

Avantajele utilizării unei centrale pe lemne de la Liepsnele:

Încălzirea casei cu ajutorul unei centrale este una dintre cele mai bune soluții din mai multe motive:

  • economisiți bani – mai ales dacă e să comparăm cu prțul cărbunelui, gazului sau al petrolului
  • puteți deveni oarecum independent în ceea ce privește combustibilul, mai ales dacă găsiți un furnizor de lemne local
  • reduceți drastic emisiile de CO2.

centrale-lemne-liepsnele

Prețurile la gaze și petrol sunt în continuă creștere

Prețurile de la gaze și petrol sunt în continuă creștere și vor continua să crească din ce în ce mai mult. Cererea este din ce în ce mai mare, dar aprovizionarea nu este pentru că rezervele de gaz și petrol sunt pe terminate. De aceea se recomandă utilizarea sistemelor de încălzire având drept combustibil lemnul.

Mai întâi reduceți nevoile de încălzire, apoi treceți la încălzire alternativă

Un lucru foarte important pe care nu mulți oameni îl cunosc este cum să reducă necesarul de încălzire, sau cum să facă economie mai bine zis. Izolarea și rezistența țevilor ar trebui să fie primul lucru atunci când vă decideți să instalați o centrală, astfel încât să reduceți cantitatea de căldură de care aveți nevoie. Dacă țevile sunt confecționate dintr-un materiale rezistent, nu vor lăsa căldura să dispară atât de repede.

Lucruri ce trebuie luate în considerare dacă optezi pentru încălzirea pe lemne

Dacă aveți de gând să achiziționați o centrală pe lemn, atunci există câteva lucruri de luat în considerare. Încălzirea cu lemn nu este la fel ca utilizarea unui cazan pe gaz sau pe ulei.

Locația și depozitarea lemnului este un lucru foarte important, chiar dacă nu pare. Lemnul trebuie ținut în anumite condiții pentru a putea fi utilizat cât mai bine.

În primul rând, rebuie să aveți suficient spațiu pentru cantitatea de lemn pe care o achiziționați. Acest spațiu trebuie să fie  bine ventilat ca lemnul de foc să poată fi depozitat în uscat. În cazul în care aveți o casă destul de mare și aveți nevoie de mult combustibil, atunci acest loc de depozitarea a lemnului trebui să poată menține un volum echitabil de lemn. Nu doriți să aveți livrări de lemn de foc în fiecare săptămână. O capacitate de 2-3 metri cubi poate fi suficientă în funcție de consumul estimat.

Veți avea nevoie să luați în mod regulat lemnele din această magazie pentru a vă aproviziona centrala. Dacă aveți un teanc mai mic de lemne în camera unde este și centrala, ar fi o idee forte practică care v-ar ușura considerabil munca.

Centralele Liepsnele vă oferă tot ce aveți nevoie

De ce să alegeți o centrală de la Liepsnele? Pentru că aveți parte de tot sprijinul necesar. Beneficiați de 6 modele de centrale, conform gusturilor dumneavoastră, de manual de instrucțiuni și de suport tehnic. Garanția este de 5 ani iar transportul la locuința dvs este gratuit!