Ce trebuie sa stie un pacient inainte de a efectua o colonoscopie?

15 septembrie 2021
Autor:
Suits Advertising

Procedura denumita colonoscopie se efectueaza pentru a se verifica starea esofagului, a stomacului sau a duodenului. Nu este un proces dureros, asa ca niciun pacient nu are de ce sa iti faca griji cu privire la aceasta examinare. Si, de asemenea, in niciun caz nu vei fii afectat in mod negativ.

Cum se efectueaza o colonoscopie?

Procedura de colonoscopie se efectueaza cu ajutorul unui dispozitiv medical de cea mai inalta precizie, fiind flexibil, subtire, avand o camera optica si o sursa de lumina care capteaza si transmite in acelasi timp imagini ale colonului in timp real de la un capat la altul. Ai mai multe detalii despre procedura aici https://clinicaromgermed.ro/endoscopie/
colonoscopie
In timpul procedurii de colonoscopie, cadrele medicale specializate din cadrul Clinicilor Medicale Romgermed introduc un tub lung subtire de aproximativ 1 cm grosime in rect, timp in care pacientul este anesteziat local si se afla in cabinetul medicului specialist. Scopul medicului este de a acoperi intreaga lungime a colonului sub indrumarea colonoscpului, in asa fel incat sa se poata observa daca urmatoarele zone intampina probleme: zona anala, rectul, colonul sigmoid, aterizarea, colonul lateral si ascendent, valva ileocecala si ileonul final. Pacientilor li se poata acorda calmante intravenoase in vederea obtinerii unui grad inalt de confort.

Cum se numeste instrumentul utilizat?

Colonoscopul este acel dispozitiv medical de inalta precizie, flexibil si subtire, echipat cu echipamente optice si sursa de lumina la un capat, care poate capta si transmite imagini in colon in timp real.

Procedeul de colonoscopie este cea mai ideala solutie pentru a detecta polipii intestinali, tumorile, zonele ulceroase, diverticulul si anumite zone de inflamatie sau sangerare. In mod similar, in acest studiu, biopsiile pot fi prelevate din rect sau colon si, in plus, formarea tumorii existente la acest nivel poate fi indepartata.

Un proces foarte asemanator cu procedeul de colonoscopie este endoscopia. Cadrele medicale vor folosi acest test atunci cand este necesar sa examineze colonul sau rectul. Cu ajutorul acestui echipament, este foarte usor sa se transmita imagini foarte clare din interiorul colonului in timp real. Asadar, medicii pot afla dinainte daca pacientii ar trebui sa trateze polipii intestinali, ulceratiile sau alte probleme medicale.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram