Ce trebuie sa facem dupa fiecare tratament stomatologic

7 decembrie 2023
Autor:
S.C. Allproweb Computer SRL-D

După fiecare tratament stomatologic, este important să acordăm atenție deosebită igienei orale și să adoptăm anumite obiceiuri pentru a ne asigura că recuperăm rapid și dinții noștri sunt într-o stare bună de sănătate.

Indiferent dacă am avut un detartraj, o sigilare dentară, o extracție sau am purtat aparat dentar fix, trebuie să urmăm câteva instrucțiuni post-tratament pentru a ne menține dantura sănătoasă și pentru a evita complicațiile.

  • După un detartraj profesional, este recomandat să spălăm dinții după fiecare masă, timp de 2-3 zile. Este indicat să folosim o perie cu structură moale și un dentifriciu specializat, care să ajute la îndepărtarea plăcii bacteriene rămase.

De asemenea, este important să evităm alimentele și băuturile foarte reci sau foarte calde în primele zile după tratament, deoarece dinții pot fi sensibili.

  • După o sigilare dentară, copilul poate mânca imediat și nu există restricții de consum de gustări. Totuși, materialul de sigilare poate avea un gust ciudat, amar sau acru, ceea ce nu este neobișnuit.

Este important să monitorizăm starea sigilărilor și să consultăm dentistul în cazul apariției unor probleme sau disconfort.

  • În cazul unei extracții dentare, trebuie să acordăm o atenție deosebită grijii după intervenție. Este recomandat să aplicăm o compresă sterilă pe locul intervenției timp de 20 de minute, pentru a evita sângerarea și pentru a facilita vindecarea.

De asemenea, este important să evităm scuiparea excesivă și consumul de alimente dure sau calde în primele zile după operație. Medicul dentist de la PlazaDent.ro poate prescrie și medicamente pentru gestionarea durerii și prevenirea infecțiilor.

  • În cazul purtării unui aparat dentar fix, igiena orală devine extrem de importantă. Este necesară o periere riguroasă a dinților și a aparatului dentar, folosind periuțe speciale și floss dentar pentru curățarea spațiilor dintre dinți.

De asemenea, trebuie să evităm consumul de alimente tari și lipicioase, care pot afecta aparatul dentar. Este important să respectăm regulile stabilite de medicul ortodont și să mergem la controale regulate pentru ajustări și evaluarea progresului tratamentului.

Indiferent de tipul de tratament stomatologic efectuat, este recomandat să avem grijă de igiena orală zilnică prin periajul dinților de cel puțin două ori pe zi și utilizarea aței dentare. De asemenea, este important să mergem la controale regulate la medicul stomatolog pentru a ne asigura că orice problemă este depistată și tratată în stadii incipiente.

Tratamente stomatologice | PlazaDent.ro

Tratamente stomatologice

În concluzie, după tratamente stomatologice, trebuie să acordăm atenție deosebită igienei orale și să respectăm instrucțiunile post-tratament.

Prin adoptarea unor obiceiuri sănătoase și prin urmarea recomandărilor medicului stomatolog de la Plaza Dent, ne asigurăm că dantura noastră se vindecă corect și rămâne sănătoasă pe termen lung.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram