fbpx

Ce trebuie sa cunoastem despre drenaj limfatic – Sfaturi utile!

Afla azi tot ce trebuie sa stii despre drenaj limfatic

Terapia cu drenaj limfatic este o metoda nedureroasa, relaxanta si foarte eficienta pentru organismul tau. Efectele imediate includ: pierderea in greutate, drenajul, detoxifierea corpului si reducerea retentiei de apa.

Drenajul limfatic este un masaj efectuat manual sau cu aparatura specifica care asigura eliminarea excesului de lichid de la nivel celular, mentinand in acelasi timp echilibrul hidric al spatiului interstitial si indepartarea deseurilor din metabolismul celular. In excretia acestor fluide interstitiale sunt implicate doua procese distincte, captarea lichidului limfatic produs de reteaua capilara limfatica si excretia de material absorbit in capilarele limfatice indepartate de zona de infiltrare.
drenaj limfatic
Absorbtia este rezultatul unei cresteri locale a presiunii tisulare, deci cu cat presiunea este mai mare, cu atat capilarele limfatice sunt absorbite.

Cum functioneaza sistemul limfatic si ce rol joaca acesta in imunitate

Sistemul limfatic poate fi considerat al doilea sistem circulator al corpului. Diferenta este ca nu are o pompa care sa promoveze transportul intregului sistem, cum ar fi inima sistemului circulator, ci se bazeaza pe miscarea corpului si pe functia respiratorie.

Ganglionii nostri limfatici sunt structuri interne mici, moi, situate in axile, inghinare si gat, piept sau abdomen. Ganglionii limfatici produc celule ale sistemului imunitar pentru a lupta impotriva infectiilor, in acelasi timp filtrand lichidul limfatic si indepartand corpurile straine. Cand exista bacterii in limfa, ganglionii limfatici vor creste productia de limfocite, provocand inflamatie.

Recomandarea specialistilor este sa faci o cura de drenaj limfatic o data la 6 luni. Alte sfaturi despre drenaj aici: http://www.fysiogand.ro/drenaj-limfatic/

Este recomandat sa combinati tehnica de reflexoterapie cu drenajul limfatic?

Daca inca nu crezi, iti spunem noi. Raspunsul este Da. Relaxarea prin reflexoterapie este o solutie ideala care poate fi combinata cu procedurile de drenaj limfatic. Daca faci acest tip de antrenament, corpul tau va intra intr-o stare de relaxare completa, ceea ce il va ajuta sa raspunda mai rapid la factorii externi.

Investeste in sanatatea ta cu curele de drenaj limfatic! Intineriti-va corpul si intariti-va imunitatea in mod natural!