Ce tipuri de MACHIAJ se poarta vara aceasta?

Vara aceasta tendintele in machiaj sunt variate. Culori tari sau tonuri naturale, toate sunt permise daca se potrivesc fizionomiei sau tinutei noastre. Conform site-ului Perfect Beauty, clasicul „Smoky eyes” este in continuare in voga, dar, de asemenea, este la moda si make-up-ul ce pune accent pe buze. Rujul in culori puternice precum portocaliul, rosul aprins sau chiar movul inchis poate sa ne scoata din anonimat atunci cand dorim un machiaj deosebit. Farduri in culori electrice, neon, completate de un gloss in nuante subtile – nude sau roz pal, creeaza un aspect aparte, extravagant. Tendintele in materie de frumusete sau stil sunt numeroase sezonul acesta, important este sa le alegem pe acelea ce ni se potrivesc si ne evidentiaza trasaturile.

Buze puternic colorate

Unul dintre cele mai populare trenduri in materie de make-up vara aceasta este cel in care se pune accent pe buze. Se pot utiliza rujuri in culori dramatice precum rosu burgundy, stacojiu, portocaliu, iar ochii se machiaza in tonuri naturale, aplicandu-se si un contur de dermatograf pentru o alura retro. Rimelul poate fi aplicat subtil sau in cantitati mai mari daca purtam acest make-up seara.

Look de papusa

Acest trend este foarte interesant deoarece, desi este un machiaj subtil, totusi atrage atentia prin detaliile sale. Un machiaj des intalnit la marile case de moda (Chanel, Louis Vuitton sau Giogio Armani), accentueaza ochii cu ajutorul dermatografului negru si a rimelului, astfel incat sa se creeze senzatia de gene false. Practic, ochii sunt cei mai evidentiati, iar buzele se coloreaza in nuante deschise, de obicei nude.

Smoky eyes

Smoky eyes este un tip clasic de machiaj ce se poarta in special seara. Acest tip de make-up creeaza un look dramatic prin culorile intense si prin machiajul extrem de pronuntat al ochilor. Este un machiaj foarte potrivit mai ales pentru ocazii speciale, cocktail-party-uri, nunti, dineuri etc. deoarece atrage foarte mult atentia si se potriveste la numeroase tinute. De obicei, pentru buze, se opteaza pentru un gloss semitransparent sau nude.

Culori neon

Machiajul in culori neon este foarte potrivit mai ales persoanelor nonconformiste cu firi inraznete. Culorile neon se potrivesc tuturor tipurilor de ten si ofera o nota senzuala, cat timp sunt folosite corect. Ele trebuie combinate cu grija, adica tonurile puternice pot fi folsite ori in zona ochilor, ori in cea a buzelor. Daca folosim culori extrem de tari atat pentru machiajul ochilor, dar si al buzelor riscam sa avem o aparitie vulgara. Putem folosi farduri  in nuante de galben, verde, albastru sau violet. De asemenea, putem contura pleoapele cu un tus pentru a creea o aparitie cu adevarat spectaculoasa.