Ce sunt traversele de cale ferata?

3 iulie 2020
Autor:
IzzyReduceri

Poate ai auzit despre traversele de cale ferata si nu ai stiut care este scopul lor. In constructia de cale ferata, traversele sunt elemente esentiale care ofera rezistenta si sustinere.

Ce sunt traversele? O traversa este o grinda lucrata dintr-un material rezistent si asezata transversal pe axa longitudinală a căii ferate sub sinele de cale ferata.

Trenurile cu persoane sau cu marfuri supun caile ferate la presiuni mari de fiecare data cand circula. Pentru a prelua acea mare greutate a transportului de pe calea ferata au fost folosite traversele de cale ferata. De-a lungul anilor traversele au fost lucrate din diferite materiale: fier, lemn sau beton armat.

Fiecare material din care au fost construite traversele are avantaje si dezavantaje. Pana in prezent lemnul ramane cel mai apreciat material de produs traversele de cale ferata. Nu orice tip de lemn este util. Lemnul de esenta tare, fag sau stejar, este ideal pentru a produce traverse rezistente pentru calea ferata.

Traversele de cale ferata marca Pamirco

In Romania, firma Pamirco se pozitioneaza ca lider in industria prelucrarii lemnului. Pamirco lucreaza piese precum traverse de cale ferata normale si traverse pentru poduri sau incrucisari de cale ferata.

Pe langa piesele de cale ferata, Pamirco mai ofera clientilor sai produse din lemn pentru industria mobile: cherestea tivita, cherestea netivita si panouri ansamblate.

Traversele de cale ferata pentru a fi conform standardelor de siguranta si calitate trebuie produse conform SR EN 13145+A1:2012, pentru orice tip de ecartament. Materialele folosite de Pamirco in productie sunt fagul si stejarul, exclusiv lemnul de esenta tare.

Serviciile Pamirco acopera impregnarea, uscarea artificiala si aburirea lemnului.

Toate serviciile de prelucrare a lemnului sunt facute cu utilaje moderne care asigura o capacitate de productie mare si o calitate ridicata produsului final.

Investind constant in modernizarea echipamentului si instruirea echipei sale, Pamirco reuseste sa isi mentina respectul clientilor sai.

Pamirco - traverse lemn

Firma Pamirco este specializata in constructia de traverse de cale ferată / wooden railway sleepers din anul 2005. Activitatea principală a societăţii este tăierea şi rindeluirea lemnului cu impregnarea lemnului. Scopul companiei Pamirco este sa ofere calitate, experienta si produse de prima clasa clientilor sai. Succesul companiei Pamirco este datorat fiecarui membru al echipei sale in egala masura.

Email: [email protected]

Adresa: Romania, Timis County, Manastiur, no. 105/A, P.O. 307275

Telefon: +40 256 325 831

traversa cale ferata

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram