Ce sunt sistemele de ventilație pentru fum și căldură (SHEV)

25 ianuarie 2023
Autor:
Content SEO

Trebuie să menționăm că SHEV este abrevierea de la Smoke and heat exhaust ventilation, adică Ventilație pentru evacuarea fumului și căldurii. Aceste sistemele de extracție a fumului și a căldurii protejează oamenii și proprietățile și disipează rapid fumul și căldura în cazul unui incendiu. Căile de evacuare și de salvare rămân astfel fără fum, structura clădirii rămâne stabilă, iar pompierii pot lucra mai eficient.

Cladirile importante au nevoie de guri de ventilație pentru fum și căldură pentru a salva vietile oamenilor in cazul unui incident neprevăzut. Totodată, gurile de evacuare a fumului și sistemele de ventilație a fumului și căldurii sunt impuse de reglementările din domeniul construcțiiilor ale fiecarei țări, de proiectul de prevenire a incendiilor, de companiile de asigurări și de autorizațiile de construcție. Trapele de fum sunt instalate pe traseul de evacuare a personalului si in locurile aglomerate.

Sistemele de ventilație pentru fum și căldură (SHEV) sunt necesare în clădirile care necesită un nivel scazut de emisii de fum în caz de incendiu. Acestea includ clădiri industriale cu instalații de producție sau depozitare sau spatii comerciale cu suprafata mare. Aceste sisteme Shev împiedică acumularea gazelor periculoase, încăperile să devină prea calde și răspândirea incendiilor. Sistemele de ventilație pentru fum și căldură ajută oamenii să se poată evacua in siguranță. Aceste sisteme ajută, de asemenea, la lucrările de stingere a incendiilor și de salvare.

Principalele avantaje ale unui sistem SHEV

Putem reține următoarele avantaje ale acestui sistem:

  • Protejarea oamenilor. Sistemele de ventilație pentru fum și căldură asigură utilizarea căilor de evacuare în caz de urgență și de salvare prin disiparea rapidă a fumului și a căldurii.
  • Întreținere minimă. Este nevoie doar de o verificare și mentenanta anuală necesară.
  • Este efectuata de consiliere de specialitate și, atunci când este necesar, de profesioniști în securitatea și prevenirea incendiilor.

Tipuri de sisteme de ventilație pentru fum si căldură

Pe piața internațională de sisteme de protecție la incendiu există multe companii furnizoare de sisteme Shev care ofera diverse tipuri de produse, in funcție de necesitățile clienților. Principalele tipuri de sisteme SHEV sunt:

  • Sistem electric de evacuare a fumului și căldurii. Indiferent dacă se află într-o hală de producție sau într-un depozit, acest sistem asigură căi de evacuare fără fum și pot fi utilizate în paralel cu ventilația zilnică.
  • Sistem de evacuare a fumului și a căldurii din puțul liftului. Aceste orificii de evacuare a aerului eficiente din punct de vedere energetic pentru puțurile de ascensoare se deschid doar în caz de incendiu, altfel sunt închise astfel încât să nu se irosească energie.
  • Sistem mecanic de extracție a fumului și căldurii. Sistemele mecanice direcționează gazele de fum din clădire și sunt utilizate în principal pentru părțile interioare ale clădirilor, de ex. in beciuri.
  • Sistem pneumatic de extracție a fumului și căldurii. În cazul unui incendiu, sistemele pneumatice îndepărtează fumul și căldura din clădire, astfel că căile de evacuare rămân accesibile mai mult timp.
  • Sistem pirotehnic de extracție a fumului și căldurii. Sistemul pirotehnic se bazează pe un sistem de degajare electric și pneumatic. Acesta este destinat în primul rând holurilor mari și caselor scărilor.

Ca o recomandare finală, vă invităm să contactați compania WELKINS care oferă consultanță, proiectare, producție, instalare, întreținere și reparații pentru sisteme de ventilație pentru fum și căldură (sisteme SHEV), toate din aceeași sursă.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram