Ce sunt si cum se realizeaza tratamentele de endodontie?

5 mai 2022
Autor:
S.C. Allproweb Computer SRL-D

In cadrul cabinetelor stomatologice sunt efectuate tratamente dintre cele mai diverse, de la consultatii si cele mai simple proceduri, pana la interventii chirurgicale minim invazive. Toate acestea se aleg de medicul dentist, in functie de problemele dentare pe care le are pacientul.

Un tip de tratament care este realizat insa frecvent, in mai multe situatii, este tratamentul de canal, care este specific ramurii stomatologiei denumita endodontie.

Desi astfel de tratamente sunt efectuate in orice cabinet stomatologic, cei care doresc sa beneficieze de unele dintre cele mai moderne proceduri de endodontie din sector 6 pot apela la clinica stomatologica Plaza Dent.

Ce sunt tratamente de endodontie?

Endodontia este ramura medicinei dentare care vizeaza tesutul moale de la interiorul dintelui, procedurile specifice acesteia putand fi efectuate de orice medic stomatolog. Exista insa si situatii mai grave, care presupun proceduri mai complexe, pentru care este necesar sa se apeleze la un medic specialist endodont.

Dentist din drumul Taberei | Endodontie din sector 6 | PlazaDent.ro

endodontie din sector 6

Cele mai comune tratamente endodontice sunt insa cele clasice, cunoscute sub denumirea de tratamente de canal. Acesta consta, la modul general, in scoaterea pulpei dentare, adica nervul dintelui, care cauzeaza si durerile dentare.

Care sunt etapele tratamentului endodontic?

Pacientii care se prezinta la un medic dentist din drumul Taberei – din echipa clinicii Plaza Dent – si care au nevoie de un tratament endodontic, trebuie sa stie ca aceste proceduri sunt unele lipsite de durere si rapide.

De obicei, tratamentul de canal este necesar in cazurile in care exista o inflamatie sau infectie la nivelul pulpei dentare, cauzele putand fi foarte diferite, de la cariile profunde la fracturi dentare sau fisuri ale smaltului. In cadrul clinicii PlazaDent.ro, acest tratament se realizeaza in 3 etape:

  • pregatirea canalului radicular – care consta in folosirea unui sistem rotativ, ce are rolul de a face loc pentru urmatoarea etapa;
  • scoaterea nervului – pentru care se folosesc ustensile speciale si diferite substante, pentru dezinfectarea canalului radicular;
  • obturatia de canal – reprezinta etapa de sigilare a canalului, printr-o metoda specifica, clasica sau moderna.

Astfel ca procedura este una relativ simpla, pentru tratamentele endodontice simple fiind suficienta o sedinta a carei durata este de 1-2 ore.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram