Ce sunt laptopurile refurbished? Prin ce se deosebesc de cele second hand?

23 martie 2023
Autor:
S.C. Allproweb Computer SRL-D

Un laptop nou este o investitie costisitoare, pe care nu multi oameni si-o permit in aceasta perioada. Drept urmare, o alternativa mai avantajoasa poate fi laptopul reconditionat, mai ales pentru cei care au nevoie de un sistem de calitate la un pret mic.

Laptopurile reconditionate sunt acele computere care au fost returnat de o companie sau de o persoana fizica si carora li s-au sters datele, fiind totodata inspectate si din punct de vedere fizic si estetic. Acestea mai sunt cunoscute si sub denumirea de laptopuri refurbished.

Care sunt criteriile care caracterizeaza laptopurile refurbished?

In general, un laptop reconditiona este unul dintr-o generatie actuala, care fie nu a fost utilizat deloc, fiind folosit pentru prezentare in showroom-uri, fie provin de la companii care utilizeaza leasingul operational, prin intermediul caruia isi schimba computerele periodic, pentru a avea acces la cele mai noi tehnologii.

Tocmai de aceea, inainte de a fi puse din nou la vanzare, acest tip de laptopuri trec printr-un amplu proces de verificare si reconditionare, care consta in stergerea datelor existente pe acesta si readucerea la setarile din fabrica, repararea sau actualizarea, daca sunt necesare. Astfel ca laptopurile refurbished care pot fi gasite in magazinul online de specialitate It-Sh.ro sunt unele care arat si se comporta la fel ca unele noi, numai ca au un pret mai mic decat acestea.

Laptopuri refurbished | laptopuri second hand | It-Sh.ro

Laptopuri refurbished

Avantajele si dezavantajele laptopurilor refurbished

Cu toate ce unele dintre cele mai ieftine computere care pot fi gasite sunt laptopurile second hand, alegerea unora refurbished ofera mult mai multe beneficii, chiar daca prezinta si cateva dezavantaje.

Deoarece sunt computere returnate de clienti, fie din cauzele prezentate mai sus, fie din cauza unor probleme sau nemultumiri ale acestora, laptopurile reconditionate sunt considerate depasite de tehnologia actuala, care pot rula mai greu sau pot avea o capacitate mai redusa de memorare, de stocare sau grafica.

Totusi, laptopurile reconditionate costa semnificativ mai putin decat sistemele noi si beneficiaza, in plus, de o perioada de garantie similara cu cea oferita pentru laptopurile noi, fiind deci o investitie avantajoasa atat pentru persoane fizice, cat si companii.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram