Ce rochii de zi să alegi în funcție de morfologia corpului?

21 februarie 2022
Autor:
Jojo Fashion Lover SRL
Unul dintre principalele criterii de care trebuie să ții cont atunci când alegi rochia de zi eleganta sau casual potrivită este potrivirea acesteia în funcție de morfologia corpului. Este important să îți subliniezi formele, să evidențiezi ceea ce îți place și să îți ascunzi defectele care te incomodează, deoarece doar în acest fel te poți simți bine în ceea ce porți.

Acest aspect contribuie la o stimă de sine ridicată, iar pentru a te simți bine în pielea ta trebuie să alegi ținând seama de acest aspect. Așadar, iată cum poți alege rochia de zi potrivită în funcție de morfologia corpului.

Rochii de zi potrivite pentru o morfologie O

Rochia de zi cu care să ascunzi curbele proeminente ale unei morfologii de tip O este rochia monocromă, cu croială dreaptă, realizată din materiale fluide, care oferă senzația alungirii și subțierii siluetei. Te poți îndrepta spre alegerea unei rochii empire sau a unei rochii-cămașă cu curea în talie. Nu uita că poți distrage atenția de la formele rotunde și atunci când orientezi privirile spre o altă parte a corpului, așadar alege modele de rochii de zi cu un decolteu generos în V sau U.

Rochii de zi potrivite pentru o morfologie H

Pentru a sublinia formele unei morfologii de tip H, alege o rochie empire sau o rochie trapez pe care o poți accesoriza cu o curea în talie. Alege modele de rochii care vin strânse sub piept, pentru a evidenția decolteul și pentru a marca talia.

Rochii de zi potrivite pentru o morfologie A

Morfologiile tip A sunt avantajate de modelele de rochii trapez sau skater, realizate din materiale fluide care oferă o notă de lejeritate ținutei. Pentru a pune în evidență punctele forte ale siluetei de tip A, alege modele de rochii cu decolteul în V sau cu mâneci bufante, pentru a atrage atenția în partea superioară a corpului.

Rochii de zi potrivite pentru o morfologie în 8 

O astfel de morfologie este una care îți oferă ocazia alegerii dintr-o gamă diversificată de modele de rochii de zi. Poți alege o rochie mulată pe corp sau o rochie petrecută strânsă în zona taliei, dar și o rochie tip skater căreia să îi adaugi o curea în talie pentru a-ți evidenția formele.

Rochii de zi potrivite pentru morfologia V

Atunci când morfologia corpului este de tip V, ceea ce trebuie să evidențiezi este zona picioarelor. Pentru a face acest lucru, alege rochii de zi peplum, care oferă impresia de volum în zona șoldurilor și evită rochiile pline în partea de sus care nu fac decât să evidențieze umerii.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram