Ce rochie sa porti la o ocazie

14 iunie 2018
Autor:
SC ALFA MIND GROUP SRL

Rochiile concepute pentru serile solemne pot fi pentru o sala de dans, pentru seara si pentru cocktail. Rochia pentru sala de dans, este conceputa pentru locatii de lux rafinate, fiind fabricata din materiale scumpe si decorata cu o multime de elemente decorative. Cel mai adesea, aceste rochii de ocazii, sunt create dintr-o combinatie a unei fuste grele si a unui top elegant care lasa umerii sau spatele femeii la vedere. Fiind considerata o rochie de ocazie, acest tip de vestimentatie se potriveste pentru receptii oficiale sau evenimente semi-oficiale programate dupa ora 19:00. In general,  rochiile de ocazie trebuie sa fie create din materiale scumpe si taiate in linii stricte si clasice. Croiala rochiilor de ocazie poate fi in forma de A, montate si semi-montate.

Rochii elegante in stil Empire

Lungimea acestui model, trebuie sa fie pana la podea, desi in ultimul timp au fost create modele extravagante scurte. La astfel de rochii de ocazie, sunt compatibile bijuterii de calitate de la producatorii de renume. Pentru a sublinia frumusetea bijuteriilor, toaletele de seara sunt cel mai adesea cusute fara maneci si sunt prevazute cu decupaje profunde.

Rochia pentru Cocktail

O categorie de rochii de ocazie, sunt destinate receptiilor semi-oficiale si cocktail-urilor, numele sau fiind datorat lui Christian Dior. Acesta a introdus acest termen in anii '40 a secolului trecut. O caracteristica distinctiva a rochiei de cocktail este absenta unui guler si a unor maneci. Lungimea sa, usor deasupra genunchilor sau ajungand la jumatatea lor, permite unei femei sa danseze si sa se simta destul de confortabil. In acelasi timp, rafinamentul croielii, bogatia decorului si costul ridicat al materialului utilizat (sifon, catifea, satin, matase naturala) fac ca aceste articole vestimentare sa fie potrivite pentru evenimente sociale si petreceri la cel mai inalt nivel. Fiind mai putin oficiale decat rochii de seara, versiunea cocktail este potrivita pentru o intalnire romantica in atmosfera unui restaurant scump.

Cum sa faci alegerea potrivita

Regulile moderne care determina alegerea vestimentatiei pentru ocazie, nu difera foarte sever. Standardul de eleganta, a fost intotdeauna considerat a fi lungimea pana la podea. Rochiile de ocazie pentru nunta, reglementeaza alegerea vestimentatiei, deoarece un invitat nu ar trebui sa umbreasca mireasa in niciun fel, nefiind figura centrala a sarbatorii. De aceea nu este recomandat sa iti pui o toaleta alba. O versiune buna a vestimentatiei de ocazie pentru nunta unui prieten, este o rochie creion, care acopera usor genunchii. De asemeni, vei arata bine, intr-o rochie de ocazie, cu bretele largi si o fusta luxurianta pana la mijlocul genunchiului. Solutia de culoare a partii superioare si inferioare a acestor toalete,  poate fi chiar si in contrast,  aceasta fiind una dintre tendintele modei 2018. Daca se alege un model cu o singura tonalitate, este de dorit sa se foloseasca o centura lata luminata, pentru a evidentia talia. Rochia in stilul anilor `50, cu o talie ingusta, subliniata de o panglica stralucitoare, este solutia perfecta pentru o ocazie. Alegerea facuta in favoarea unei rochii asimetrice luxoase,  merita facuta de fetele mandre de picioarele lor, deoarece frumusetea acestora va fi accentuata de lungimea rochiei.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram