Ce proceduri de reconstructie exista in cazul in care iti doresti un implant dentar?

11 decembrie 2022
Autor:
Bullet Media Advertising SRL-D

Exista multe tehnici de reconstructie osoasa. Dupa o extractie dentara conventionala, apare iremediabil o reducere a volumului osos, ceea ce face dificila amplasarea unui implant in bune conditii.

Conservarea celulelor de extractie

Cand faci un consult si dintele de inlocuit este inca pe loc, se foloseste o procedura numita „conservarea alveolei de extractie”. Este, in aceeasi interventie, se indeparteaza dintele intr-un mod foarte delicat si se umple alveola (gaura ramasa in os dupa disparitia dintelui) cu un biomaterial osos. Procedura de „conservare a alveolei de extractie” permite, in general, pastrarea unui volum osos favorabil. Astfel, de foarte multe ori, face posibila plasarea unui implant cu dinti ficsi dupa 3 luni de vindecare fara marire osoasa.

Sinus lifting

Sinusul este o cavitate goala situata deasupra premolarilor si molarilor maxilari. Cand dintii aflati in acest sector dispar, se intampla sa nu existe suficienta inaltime osoasa pentru a pune implanturi din cauza prezentei sinusului. Este necesar apoi sa se procedeze la o ridicare a planseului sinusal, interventia se mai numeste si sinus-lift, regenerare osoasa intra-sinusala sau grefa osoasa intra-sinusala.

Principiul interventiei se bazeaza pe ridicarea membranei sinusale (membrana mucoasa subtire care captuseste sinusul). Un biomaterial este aranjat pentru a sustine membrana in pozitia dorita. Acest lucru are ca rezultat crearea unei zone de osificare spontana, in care propriile celule osoase sunt cele care reformeaza osul dorit. Procedura permite crearea unui volum osos suficient in 3 pana la 6 luni in functie de caz. Exista doua metode de ridicare a planseului sinusal: ridicarea sinusului se poate face prin acces lateral sau prin acces vertical.

Tehnica laterala este destinata pierderii osoase severe.

Tehnica verticala este destinata pierderii osoase moderate. Se incearca utilizarea tehnicii verticale pentru ca este foarte minim invaziva si nu genereaza aproape nicio consecinta postoperatorie. In plus, economiseste mult timp, deoarece plasarea implantului se poate face concomitent cu reconstructia osoasa.

Regenerare osoasa ghidata

Principiul regenerarii osoase ghidate este de a plasa un biomaterial osos sau os autolog pe locul care urmeaza a fi augmentat si de a-l izola de gingie cu o membrana de colagen.

Aceasta tehnica face posibila corectarea pierderii osoase moderate orizontale sau verticale, indiferent de sector. Implantul poate fi amplasat in unele cazuri in acelasi timp cu regenerarea osoasa ghidata. Se evita utilizarea unei tehnici mai greoaie precum grefarea osoasa.

Grefa osoasa

Se intampla ca osul sa fie foarte lipsit de inaltime si grosime. Grefa osoasa face posibila realizarea unor cresteri osoase foarte substantiale in inaltime si grosime, indiferent de sector.

Principiul grefei osoase consta in transplantul unui volum osos prezentand o arhitectura matura. Grefa, care poate fi autologa sau alogena, este imobilizata la locul de marit. Dupa aproximativ 4 luni, blocul osos adaugat fuzioneaza la maxilar. Implantul poate fi apoi plasat in bune conditii.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram