Ce presupune o radiologie dentara si unde o puteti face

Cand vorbim despre radiologie dentara, facem referire la un mijloc important care ajuta stomatologii la diagnosticarea, tratamentul si planul de monitorizare al aparatului dentar. Cu ajutorul imaginilor obtinute se pot vedea cariile dentare inainte de a fi vizibile cu ochiul liber, dintii care nu au crescut inca pozitia si marimea dintilor si alte probleme ale dintilor si ale oaselor maxilarului. In prezent, medicii stomatologi folosesc radiologia si pentru prevenirea problemelor dentare, deoarece le permite sa obtina diagnostice mai precise. De asemenea, este folosita si inainte de efectuarea unei interventii chirurgicale ortodontice.

In practica stomatologica exista patru posibilitati de examinare cu raze X: radiografia intraorala (bitewing, periapicala si ocluzala), radiografia panoramica, radiografia cefalometrica si tomografia computerizata cu fascicul conic (CBCT).

In conformitate cu raportul UNSCEAR, examenele dentare reprezinta mai uzitat tip de studiu radiologic si reprezinta 21% din toate examinarile la nivel mondial. Numarul anual de examene dentare este estimat la circa 520 de milioane. Azi, o radiografie dentara poate fi realizata in cateva secunde. Nu asa au stat lucrurile in momentul in care a fost realizata prima radiologie pentru dinti. In 1913, la 14 zile dupa ce Wilhelm Conrad Rontgen a anuntat descoperirea razelor X, doctorul Otto Walkhoff din Braunschweig, Germania, a efectuat prima radiografie dentara. Timpul de expunere a fost de 23 de minute.

Presupunand ca ati cautat un stomatolog Bucuresti, clinica Velvet Dental vine in intampinarea voastra cu numeroase servicii stomatologice. In aceasta clinica exista aparatura de ultima generatie cu care se pot face radiografii intraorale si extraorale, astfel incat sa sa se obtina cele mai bune diagnostice la problemele ce pun in pericol sanatatea orala. Aici se pot face radiografii atat copiilor cat si adultilor. Se impun precautii in cazul femeilor gravide.

Mai mult de atat, Velvet Dental este locul in care veti gasi informatii relevante si raspunsuri la toate intrebarile pe care le aveti.