fbpx

Ce presupune înființarea unei firme și schimbarea sediului social

fabrica-de-firme

Atunci când te gândești să pui bazele propriei tale afaceri, trebuie să ai în vedere două aspecte extrem de importante.

Fabrica-de-Firme.ro te ajută cu toate informațiile și sfaturile necesare, de la infiintare firma, ce sediul social îți dorești și până la schimbare sediu social. În plus, mai oferă și asistență juridică și servicii integrate. E timpul să te ocupi de afacerea ta! Iată și răspunsurile la întrebările tale:

Ce trebuie să ai în vedere atunci când începi demersurile pentru infiintare firma

Aceștia sunt ținuti responsabili pentru obligațiile societății doar în limita aportului lor. Pentru început trebuie să știi că minimumul cerut de lege este 200 lei, iar capitalul este împărțit în părți sociale egale. Acestea nu pot fi mai mici de 10 lei.

Atunci când ai în vedere acest tip de infiintare firma, SRL sau SRL-D, trebuie să știi că poate fi constituită de un asociat unic, iar numărul maxim este de 50 de asociați și administratori, asociații din cadrul firmei putând fi persoane fizice și persoane juridice. De asemenea, ca să înființezi o firmă ai nevoie de un nume. În acest caz ai nevoie de 3 variante de denumire pentru viitoarea ta societate.

Ce presupune o firmă de tip SRL-D și ce acte sunt necesare pentru infiintare

Dacă alegeți înființarea unei firme de tip SRL-D trebuie să luați în calcul că este vorba tot de o societate comercială cu răspundere limitată. Un SRL-D este menit să stimuleze spiritul antreprenorial al tinerilor prin acordarea unor scutiri de la plata anumitor taxe.

Acestea vor fi acordate în termen de 3 ani. Spre deosebire de infiintare firma SRL, în acest caz intervin câteva criterii suplimentare, unele dintre ele fiind că are un număr maxim de 5 asociați, poate fi administrată de asociatul unic. Un alt aspect extrem de important este că persoana care va începe demersul pentru acte necesare infiintare SRL-D nu a mai deținut și nu deține calitatea de acționar sau asociat al unei întreprinderi constituite în Spațiul Economic European anterior datei înmatriculării societății în Registrul Comerțului.

Și în cazul SRL-D ai nevoie în primul rând de 3 variante de nume pentru societatea ta.

Alte acte necesare pentru înființarea unei firme de tip SRL-D sunt cartea de identitate a unuia dintre asociați, copie de pe dovada de proprietate a sediului social, cartea de identitate a proprietarului ce deține sediul social și în ultimul rând acordul vecinilor cu pereți comuni dacă sediul va fi la bloc.

Pentru a-ți usura munca, Fabrica-de-Firme.ro îți vine în ajutor cu toate detaliile necesare legate de acte necesare infiintare SRL-D și infiintare firma SRL pentru afacerea ta. Specialiștii de la Fabrica-de-Firme.ro  sunt alături de tine chiar de la început și se remarcă prin faptul că oferă întotdeauna servicii de calitate, promptitudine, profesionalism şi preţuri corecte.

 Schimbare sediu social, de ce este necesară și ce presupune

Dacă ai deja o firmă și vrei o schimbare sediu social, din diverse motive trebuie să iei în considerare că sediul social al societății tale este stabilit din momentul în care ai ales o infiintare firma și este declarat la ONRC și ANAF la momentul înregistrării.

O schimbare sediu social poate porni de la mutarea firmei pe o altă adresă sau din rațiuni economice, cum ar fi relocarea afacerii într-un mediu economic propice desfășurării activității. Pentru acțiunea de schimbare sediu social în același județ termenul este de 5-7 zile lucrătoare. Pentru schimbarea sediului în alt județ termenul este de aproximativ 20 de zile.

Ca și în cazul infiintare firma, actele necesare pentru schimbare sediu social sunt certificatul de înregistrare în original și certificatul constatator în original, pentru sediul social curent, copia de pe cartea de identitate, copia actului constitutiv și dovada de proprietate pentru adresa la care se va stabili noul sediu social.

Pentru a-ți usura munca, Fabrica-de-Firme.ro îți vine în ajutor cu toate detaliile necesare legate infiintare pentru afacerea ta, cât și schimbare sediu social. Specialiștii de la Fabrica-de-Firme.ro  sunt alături de tine chiar de la început și se remarcă prin faptul că oferă întotdeauna servicii de calitate, promptitudine, profesionalism şi preţuri corecte.