Ce poți face în 2024 pentru zâmbetul tău - descoperă serviciile de protetică adaptate nevoilor tale

6 februarie 2024
Autor:
Libra WEBCORP

Zâmbetul reprezintă cartea de vizită a unei persoane, motiv pentru care este important să îi acorzi cât mai multă atenție pentru a ține problemele la distanță. Dincolo de felul în care arată, dinții trebuie să aibă o poziție corectă și să nu prezinte afecțiuni pentru a asigura o funcționalitate corectă și a contribui la sănătatea echilibrată a întregului organism. Descoperă soluțiile de protetica dentara disponibile la Implant Studio!

Când este necesar să te prezinți la stomatolog

Cariile, fisurile, sensibilitatea dentară sau sângerările gingivale sunt primele semne care indică faptul că trebuie să te prezinți de urgență la stomatolog. Netratate la timp, aceste probleme pot escalada în afecțiuni mult mai grave care provoacă durere și, în final, pierderea dinților. Din acest considerent este recomandat să te prezinți de cel puțin două ori pe an la cabinet, pentru controale de rutină, în așa fel încât să poți depista orice problemă încă din stare incipientă pentru a o trata rapid și ușor, fără disconfort.

Dinții lipsă - ce soluții de restaurare există

Deși recomandarea generală a medicilor este să te prezinți la un control de îndată ce observi primul semn de disconfort, mulți dintre pacienți amână acest moment, ajungând în punctul în care dintele este foarte afectat și nu mai poate fi salvat. Vestea bună este însă că stomatologia a evoluat atât de mult încât oferă soluții eficiente prin care unul sau mai mulți dinți lipsă pot fi înlocuiți cu lucrări protetice adaptate cazului.

 

Plombele și incrustațiile reprezintă cel mai des utilizate tratamente protetice care ajută la refacerea țesutului afectat de carii pentru a  reda funcționalitatea și aspectul dintelui, după efectuarea unor tratamente complexe de canal.

 

Punțile dentare sunt o altă soluție eficientă în cazul în care pacientul se confruntă cu unul sau mai mulți dinți lipsă învecinați. Singura condiție pentru ca astfel de lucrări să poată fi efectuate este existența unor dinți de legătură în extremitățile punții care să poată susține lucrarea.

 

O altă variantă pe care o ai la dispoziție atunci când un dinte este foarte afectat și incrustațiile sau plombele devin imposibil de realizat sunt coroanele dentare. Lucrări protetice care imită perfect coroana naturală a dintelui, acestea sunt realizate din materiale dure și biocompatibile care ajută la redarea tuturor funcțiilor dinților vizați.

Ce materiale să alegi pentru lucrările tale protetice

Studiile clinice avansate au dus la apariția a varii opțiuni de restaurare dentară care să poată fi adaptate de la caz la caz, în funcție de situația și nevoile pacientului, dar și de bugetul de care dispune.

Compozitul este cea mai ieftină soluție existentă la momentul actual în cabinetele stomatologice, însă dată fiind rezistența redusă și aspectul deficitar, este un material utilizat adesea pentru lucrări provizorii.

 

Pentru o durabilitate de zeci de ani, zirconiul este o opțiune ideală, compatibilă cu organismul uman, potrivit pentru lucrări la nivelul măselelor și dinților mai puțin vizibili.

 

Cea mai eficientă și estetică soluție rămân lucrările din ceramică, material care reușește să redea funcțiile dinților, imitând atât aspectul, nuanța, cât și transluciditatea naturală a acestora.

Programează-te la Implant Studio pentru un plan de tratament personalizat

Implant Studio este clinica stomatologică unde vei fi întâmpinat cu empatie și profesionalism de către un personal dedicat gata să te ajute să îți recapeți încrederea de a zâmbi. Poți stabili chiar acum o programare, online sau prin apel telefonic, la data și ora la care îți dorești, pentru un consult în urma căruia să obții un plan de tratament personalizat pentru reabilitare dentară.

 

Nu mai amâna vizitele la stomatolog! Programează-te la Implant Studio și creează împreună cu medicul tău zâmbetul la care ai visat mereu!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram