Ce poate face un avocat pentru tine?

9 noiembrie 2021
Autor:
IzzyReduceri

Există multe concepții greșite despre ceea ce fac avocații specializati in drept imobiliar. Pentru mulți oameni, ceea ce se întâmplă „în culise” în profesia de avocat in dreptul imobiliar este un mister. Dacă te întrebi ce presupune meseria unui avocat Bucuresti, expert în imobiliare, citește în continuare!

Ai un proces si nu stii cum sa iesi invingator? Cauta avocat Bucuresti si alege cel mai bun cabinet de avocatura.

Am nevoie de un avocat când îmi cumpăr o locuință sau când îmi vând casa? Răspunsul este, da. Ai nevoie de un avocat pentru a cumpăra sau a vinde o proprietate. Cu toate acestea, un avocat poate face mult mai mult decât să te ajute să cumperi sau să vinzi o casă. Un avocat se ocupă de multe tipuri de probleme juridice care implică terenuri, clădiri, proprietari, chiriași și dezvoltatori imobiliari, etc.

Ce este un avocat expert in drept imobiliar?

Definiția exactă a unui avocat expert in drept imobiliar este: Un avocat implicat în toate aspectele muncii juridice legate de proprietatea imobiliară. De exemplu, la noi, în aria de expertiză drept imobiliar și urbanism oferim foarte multe servicii. Printre care:

  • Operațiunile aferente vânzării sau cumpărării de imobile: redactare de contracte; consultanta; litigii; etc. Înregistrarea terenului în Cartea Funciară. Închirierea de birouri și proprietăți rezidențiale.
  • Raport de due diligence înainte de cumpărare. Asistență în găsirea unui expert topograf sau a unui arhitect pentru proiecte imobiliare.

Când ai nevoie de un avocat specializat pe drept imobiliar?

În afară de asistența în tranzacțiile de cumpărare / vânzare, există multe alte modalități prin care un avocat este de folos. Atât clienților rezidențiali, cât și celor comerciali.

Iată doar câteva exemple de situații în care sfatul unui avocat îți poate aduce beneficii:

  • Cumpărarea sau vânzarea unei locuințe sau a unei proprietăți comerciale;
  • Închirierea unei clădiri sau a unei proprietăți;
  • Dezvoltarea, rezonificarea sau separarea terenului;
  • Probleme juridice și reprezentare proprietar-chiriaș;
  • Litigii de teren cu un vecin sau coproprietar;
  • Construirea unei cabane/clădiri de familie;
  • Consultanta juridica independenta legata de tranzactiile matrimoniale.

Există diferite tipuri de drept imobiliar?

Dreptul imobiliar este împărțit în două mari categorii - bunuri imobiliare rezidențiale și bunuri imobiliare comerciale.

Imobilul rezidențial implică vânzarea și închirierea de terenuri și case către persoane fizice.

Pe când, tranzacțiile imobiliare comerciale tind să fie mai complexe. Tranzacțiile care implică dezvoltarea terenurilor, închirierea, cumpărarea și vânzarea de clădiri comerciale etc. Tratarea tranzacțiilor comerciale necesită mai multă experiență din partea avocatului.

Ce implică cumpărarea sau vânzarea unei locuințe? Află de la un profesionist!

În calitate de client, munca ta principală este să alegi un avocat bun. Să-i pui la dispozitie toate documentele de care are nevoie, să răspunzi la solicitările de informații și să te prezinți pentru a semna documentele.

Chiar și pentru o vânzare sau cumpărare simplă, îndatoririle unui avocat includ adesea foarte multe lucruri. Cum ar fi: revizuirea titlului și contractului, aranjarea unei asigurări de titlu, dacă este necesar, protejarea intereselor clientului, efectuarea de ajustări pentru asigurări și taxe etc.

Ai întrebări ? Contactează un avocat pentru operatiuni de vânzare-cumparare de teren.

Proprietarii se întreabă adesea dacă își pot dezvolta, subdiviza sau rezona proprietatea. Pentru o persoană fizică, este dificil să știe chiar de unde să înceapă. Consultarea unui avocat este un prim pas excelent!

Un avocat are acces ușor la informații. Avocatul tău poate, de asemenea, să îți explice procesul, costurile și alți factori, astfel încât să poți lua o decizie informată în continuare.

Ce să reții despre un avocat specializat pe imobiliare?

În toate cazurile, scopul avocatului este să finalizeze sarcina pe care clientul i-a solicitat-o și ​​să o facă cât mai bine posibil. El își foloseste cunoștințele speciale despre legile locale privind proprietatea pentru a simplifica toate tipurile de tranzacții imobiliare.

Pe lângă asistența în tranzacțiile de cumpărare și vânzare. Acestea pot fi, de asemenea, o resursă valoroasă în ghidarea ta prin reglementări complexe pentru a-ți atinge obiectivele legate de imobiliare.

Dacă ai întrebări despre dreptul imobiliar, mergi la o sursă de încredere și obține răspunsurile legale de care ai nevoie! Poti contacta cabinetul Buju & Partners la telefon +40 (0724) 559 950 sau pe email [email protected].

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram