Ce nu stiti despre masajul cu ventuze silicon?

21 septembrie 2018
Autor:
Maria

Cand ne gandim la medicina chineza traditionala  ne gandim inevitabil la acupunctura si la folosirea plantelor medicinale ca si remedii de vindecare. Tratamentul cu ventuze silicon este mai putin cunoscut, dar face parte din medicina orientala si ofera o experienta deosebit de placuta. Una din cele mai vechi documentatii despre ventuze este de fapt un manual de instructiuni pentru Situatii de Urgenta si a fost scris de un fitoterapeul taoist care se numea Ge Hong. Manualul dateaza din anul 300 dupa Hristos. Iata cat de veche este aceasta practica.

ventuze silicon pentru fata si corp

Ce este si ce implica masajul cu ventuze silicon?

Tratamentul cu ventuze silicon este o tehnica ce utilizeaza niste cescute mici de sticla sau niste borcane de bambus ca si dispozitive de aspirare. Acestea sunt  plasate direct pe piele. Exista mai multe modalitati prin care se poate face aceasta aspiratie. Una din metode implica tamponarea cu spirt pe fundul ventuzei, apoi aprinderea si asezarea rapida a ventuzei direct pe piele. Aspiratia poate fi de asemenea realizata prin plasarea unei ventuze rasturnate peste o mica flacara, prin folosirea unui tampon de vata imbibat in alcool peste un material izolant (cum ar fi un material din piele) pentru a proteja pielea. Cand se foloseste flacara trebuie stiut ca niciodata aceasta nu este plasata in apropierea pielii si nu este aprinsa pe tot parcursul procesului de aplicare a ventuzelor. Flacara poate crea caldura care determina o aspiratie mai buna in interiorul ventuzelor.

Dupa ce a avut loc aspiratitia, ventuzele se pot muta usor pe suprafata pielii. Acesta este de fapt masajul cu ajutorul ventuzelor din silicon. Acestea practic aluneca usor pe piele. Aspiratia in ventuze face ca pielea si stratul muscular superficial sa fie trase usor in ventuze. Din acest motiv specialistii compara actiunea ventuzelor cu un masaj invers – daca in cazul unui masaj clasic se pune presiune pe muschi, de data aceasta ventuzele folosesc o presiune usoara pentru a-i trage in sus. Pentru majoritatea pacientilor aceasta este o senzatie deosebit de relaxanta. Dupa ce a avut loc aspiratia, ventuzele sunt lasate fix pe piele timp de aproape 10 minute, timp in care pacientul se relaxeaza. Acest lucru este similar cu practica Tui Na, o tehnica traditionala chineza de masaj care vizeaza punctele de acupunctura precum si cele mai dureroasa parti ale corpului, prin aplicarea presiunii.

Pentru cele mai bune rezultate, de foarte multe ori specialistii recomanda combinarea tratamentului cu ventuze silicon cu acupunctura. Aspiratia si presiunea negativa a ventuzelor poate relaxa muschii, poate stimula fluxul sanguin si poate calma sistemul nervos (este un tratament excelent pentru tensiune arteriala). Ventuzele se utilizeaza pentru ameliorarea durerilor de spate si de gat, pentru rigiditate musculara, anxietate, oboseala, migrene, reumatism si chiar celulita. Pentru pierderea in greutate si tratamente impotriva celulitei, pe piele se aplica prima data ulei, iar apoi ventuzele sunt miscate in sus si in jos, deasupra si in jurul zonei vizate.

Tratamentul este extrem de benefic pentru plamani si poate ajuta la decongestionare in anumite zone ale corpului Este excelent impotriva astmului bronsic. De fapt, tratamentul cu ventuze silicon se utilizeaza foarte des pentru ameliorarea problemelor respiratorii. Acum trei mii de ani, in cea mai recenta documentatie chineza despre ventuze, acest tratament era indicat pentru vindecarea tuberculozei pulmonare.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram