Ce lucruri sunt necesare copilului in prima zi de gradinita?

24 august 2020
Autor:
Content SEO

In functie de fiecare copil, adaptarea la gradinita poate fi destul de dificila sau din contra, surprinzator de placuta, caz fericit atat pentru parinte, cat si pentru copil. Adesea, copiii mai mici care au beneficiat exclusiv de ingrijirea parintilor si nu au petrecut timp si in preajma altor persoane (bone, bunici, etc.), cel mai probabil se vor adapta mai greu la colectivul gradinitei, insa nu este o regula. Oricum s-ar desfasura lucrurile, prima zi de gradinita va reprezenta intotdeauna o adevarata provocare plina de emotii.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci astfel incat sa ii induci o stare de bine micutului este sa iti incepi dimineata intr-o nota optimista si ca bagajul pentru gradinita este complet. Copiii preiau starile parintilor, deci asigura-te ca diminieata ta va fi una perfecta!

Una dintre cele mai des intalnite intrebari in randul mamicilor este: Ce ne trebuie in prima zi de gradinita?

In general, pregatirea bagajului trebuie sa se realizeze cu 2 saptamani inainte de inceputul anului scolar. Astfel, ai mai mult timp la dispozitie pentru a te asigura ca nu ai omis nimic si ca prima zi de gradinita va fi una perfecta.

  • Alegerea ghiozdanului - Lasa-l pe cel mic sa aleaga modelul de ghiozdan dorit. Doar asa il va purta cu drag in fiecare dimineata;
  • Personalizarea hainelor – Toate hainutele copilului trebuie sa fie personalizate cu numele acestuia. Modelul prin care alegi sa le personalizezi ramane la latitudinea ta. Fie poti aplica numele pe hainute prin coasere, fie te poti folosi de un marker pentru a scrie pe etichete;
  • Pregatirea hainelor – Asigura-te ca prichindelul are la el 2 randuri de haine de schimb;
  • Tine cont de sfatul educatoarei – Inainte de pregatirea bagajului pentru prima zi de gradinita, asigura-te ca ai discutat cu educatoarea si nu uita sa iei in considerare toate sfaturile.

Daca cel mic este foarte atasat de o jucarie anume, poate fi si aceasta inclusa in bagaj. In felul acesta adaptarea va fi mai usoara. Este foarte important sa pastrezi legatura cu eductaoarele, mai ales in primele zile deoarece te pot anunta ce trebuie sa mai incluzi in bagaj.

In bagajul pentru gradinita trebuie sa adaugam si mancare pentru copil?

Si acestea este una dintre intrebarile ce nelinistesc mamicile inainte de prima zi de gradinita a copilului. Este perfect normal sa te preocupe acest aspect, mai ales cand este vorba despre propriul copil.

Asadar, daca micutul tau urmeaza sa mearga la o gradinita privata, nu trebuie sa iti faci griji din acest punct de vedere. Copilul primeste mancare de la gradinita, proaspata, gustoasa si sanatoasa.

Gradinita privata Princess Baby Care dispune de personal ce acorda o deosebita atentie alimentatiei deoarece starea de bine, energia si dezvoltarea fizica si psihica a copiilor depind in mod direct de hrana pe care o primesc.

O alimentatie sanatoasa si completa este esentiala copiilor pentru o dezvoltare armonioasa!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram