Ce inseamna un cabinet steril?

6 iulie 2016
Autor:
Touch Media

In cabinetul medicului stomatolog intalnim doua categorii de instrumente, cele de unica folosinta, care sunt considerate deseuri si sunt trimise fie catre reciclare, fie sunt distruse dupa fiecare utilizare si a doua categorie, instrumentele reutilizabile ce se sterilizeaza dupa fiecare utilizare. Pentru a putea elimina orice urma de microbi, bacterii sau fungi, in orice cabinet stomatologic se sterilizeaza instrumentarul. Autoclavul este metoda cea mai utilizata de catre medici pentru sterilizarea instrumentelor din cabinet, fiind si cea mai sigura si eficienta, de ultima generatie, elimina orice urma de microbi si ofera posibilitatea reutilizarii intrumentelor dupa procesul de sterilizare.

Care sunt pasii ce trebuiesc urmati in procesul de sterilizare? Autoclavul trebuie sa faca parte din dotarea minima a unui cabinet stomatologic, fiind metoda cea mai eficienta de sterilizare si mai exact ce ne fereste de boli. Dupa folosire instrumentele sunt clatite cu apa, apoi sunt puse in solutie speciala timp de 60 de minute, dupa care se clatesc din nou si se pregatesc pentru asamblarea in pungi speciale ,numite role de sterizare, in acestea fiind introduce si marker suplimentari de sterilizare care isi schimba culoarea cand instrumentarul a parcurs toti pasii de sterilizare.

Rolele de sterilizare sunt sigilate cu ajutorul aparatului pentru sigilat, acesta are un rol foarte important deoarece o sterilizare sigura si eficienta depinde foarte mult si de ambalarea instrumentelor ce urmeaza a fi sterilizate. Acest procedeu de sterilizare trebuie parcurs zilnic in orice cabinet de stomatologie, pentru a elimina definitiv orice risc de imbolnavire.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram