Ce inseamna diagnoza auto si la ce foloseste?

service auto autorizat

Una dintre principalele preocupari ale conducatorilor auto este ca masina lor sa fie foarte bine intretinuta, sa nu puna probleme nici la drum lung, nici la drum mai scurt, sa poata circula cu aceasta in conditii de deplina siguranta, fara a pune in pericol viata celorlalti participanti la trafic.

Pentru ca autoturismul proprietate personala sa poata fi condus in siguranta, este necesar ca proprietarii sa ia in calcul prezentarea intr-un service auto autorizat, unde expertii sa faca toate verificarile care sunt necesare pentru a sta linistiti in aceasta privinta. Un centru serios de reparatii auto Bucuresti trebuie sa se ocupe si de diagnoza auto, unul dintre serviciile care nu poate sa lipseasca pentru siguranta conducatorilor pe sosea.

In cadrul companiei cu sediul online pe site-ul https://www.nordgarage.ro/, specialistii asigura acest tip de servicii, in vederea verificarii kilometrajului, pentru testarea injectoarelor, turbo, debimetru, pentru codarea unei baterii noi, iar lista poate continua.

Ce presupune diagnoza auto computerizata

Deoarece autoturismele sunt dotate cu unitati de comanda, cu calculatoare sau ECU, comunicarea cu aceste unitati este necesara, are loc in service-urile auto specializate si autorizate si poarta denumirea de diagnoza auto computerizata. Aceste servicii presupun monitorizarea cu ajutorul senzorilor a parametrilor importanti care includ presiune, temperatura, cantitate, ce influenteaza sistemul pe care il gestioneaza, precum si calcularea modului in care sistemul trebuie sa functioneze.

In plus, diagnoza auto computerizata va activa actuatorii (termen general care include pompele, supapele, injectoarele, clapetele), astfel incat sistemul sa poata functiona in parametrii pe care ii are stabiliti sau conform solicitarilor soferului. Ceea ce inseamna ca, in cazul in care o componenta electronica a sistemului gestionat de o unitate de comanda se defecteaza, se va sesiza problema si se va genera un cod de eroare, cod care poate fi citit numai cu testerul, in cadrul serviciilor de diagnoza auto.

Reparatii auto Bucuresti | service auto autorizat | nordgarage.ro

reparatii auto Bucuresti

Diagnoza auto nu presupune numai citirea de erori, ci si verificarea parametrilor in care functioneaza diversele componente ale sistemului, precum si citirea valorilor reale in comparatie cu cele nominale. Procesul de diagnoza auto trebuie sa se efectueze asupra autoturismelor ori de cate ori este necesar. In cadrul unui service auto autorizat, asa cum este Nord Garage, clientii vor fi foarte multumiti de serviciile primite si de diagnoza auto facuta cu aparatura de ultima generatie, de specialisti cu experienta si cu mare simt de raspundere.