Ce este o palnie de vanzari si cum functioneaza?

1 aprilie 2021
Autor:
AURSULESEI ANDREI PERSOANA FIZICA AUTORIZATA

Ce este palnia de vanzari?

Palnia de vanzari este reprezentarea vizuala a parcursului (calatoriei) clientului si defineste procesul de vanzare din stadiul constientizarii pana in stadiul actiunii. Aceasta palnie ilustreaza ideea ca fiecare vanzare incepe cu un numare made de potentiali clienti si se termina cu un numar mult mai mic de persoane – cei care fac o achizitie. Deseori palnia de vanzari este mentionata si ca palnie de achizitie, palnie de marketing sau canal de venit.

Cum functioneaza?

Palniile de vanzari variaza in functie de companie, dar sunt impartite in general in partu sectiuni: Constientizare, Interes, Decizie, Actiune.

  1. Constientizarea

In aceasta etapa gasim cel mai mare numar de potentiali clienti. Acesta este stadiul in care clientii au determinat o problema/nevoie, au inceput sa caute solutii si au devenit constienti – prin intermediului marketing-ului de continut, al unei campanii online (mail, display), social media marketing, etc. – de o anumita companie/organizatie care le poate solutiona problema/nevoia.

Citeste articolul complet aici: https://despre-vanzari.ro/ce-este-si-cum-functioneaza-o-palnie-de-vanzari/

 

Sursa: Despre-Vanzari.ro

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram