Ce criterii sa ai in vedere cand inchiriezi un apartament?

Esti in situatia de a-ti schimba domiciliul si cauti un apartament de inchiriat, vezi Bliss Imobiliare. Fie ca este vorba despre un apartament de inchiriat in Bucuresti sau in orice alta zona din tara, criteriile care sa te indrume in acest demers sunt in general aceleasi si de respectarea lor depinde identificarea celei mai bune variante pentru tine. Iar daca intentionezi sa stai o perioada indelungata in apartamentul pe care il inchiriezi, cu atat mai mult alegerea facuta trebuie sa fie una care sa te multumeasca pe deplin, sa-ti ofere tot confortul care sa te faca sa te simti intradevar ca acasa in acel spatiu.

Mai intai, este bine sa procedezi la o informare cu privire la oferta pietei in domeniul imobiliar, care sunt in general preturile practicate pentru chirii si sa-ti faci astfel o imagine cat mai realista in acest sens.

Daca printre prietenii si cunostintele tale nu ai gasit o solutie, atunci trebuie sa incepi sa cauti pe cont propriu si sa stabilesti intalniri cu proprietarii unor apartamente de inchiriat care, cel putin la prima vedere, din detaliile oferite in anuntul din ziar, par sa intruneasca acele conditii pe care le ai in vedere.

Evident, prima impresie conteaza, deci iti vei putea face o parere imediat ce ai intrat in apartamentul vizionat. Tine cont cat este de curat in acel imobil, cat este de aerisit si pus la punct. Inspecteaza cat de bine se prezinta instalatiile din casa, cea electrica, cele sanitare, starea prizelor, dotarile din apartament care te intereseaza si de care ai nevoie, piesele de mobilier, echipamentele electrocasnice etc, dar si cat de eficienta este izolarea termica, pentru a avea confortul necesar pe timpul sezonului rece si implicit cheltuieli mai mici la intretinere.

De asemenea, locul unde este amplasat blocul respectiv, daca este vorba despre un cartier decent, care sa-ti ofere siguranta, vecinatatile acestuia, apropierea de statii de mijloace de transport in comun, de locul tau de munca, de centre comerciale, spitale si alte institutii de care esti interesat sa fie la o distanta mai mica de locul in care vei locui.

Totodata, poate conta pentru tine la ce nivel este situat apartamentul de inchiriat, fie preferi la parter sau la etaj. In cazul in care ceea ce ai vazut la fata locului iti indeplineste conditiile, iar valoarea chiriei este de asemenea convenabila, atunci stabileste cu proprietarul modalitatea de plata, data la care sa achiti aceste obligatii lunare, precum si maniera clara in care vei lua legatura cu cel care iti inchiriaza imobilul, fara ca acesta sa iti invadeze spatiul dupa bunul plac.