fbpx

Ce cadre de mers sunt potrivite pentru persoanele in varsta?

fotoliu rulant

Dispozitivele ortopedice de reabilitare sunt utilizate, in special, in procesul de recuperare a functiilor locomotorii, motiv pentru care sunt recomandate pacientilor care se recupereaza dupa o interventie chirurgicala complexa sau dupa un accident. Din aceasta categorie de echipamente medicale fac parte si cadrele de mers, care sunt utile si persoanelor in varsta, care incep sa piarda din forta fizica si care au nevoie de sprijin pentru a se deplasa.

Tocmai de aceea, astfel de dispozitive sunt concepute astfel incat sa se potriveasca pacientilor de toate varstele si pentru orice nevoie ar avea, de la adulti in putere si batrani, pana la copii, carora le sunt utile cadrele de mers reglabile pe inaltime.

Ce tipuri de cadre de mers exista pe piata?

Piata dispozitivelor medicale destinate recuperarii fizice si pentru deplasarea persoanelor cu deficiente locomotorii este una vasta, care cuprinde dispozitive potrivite atat celor care inca se pot deplasa pe propriile picioare, dar cu ajutor, cat si celor pentru care efortul este prea mare, recomandat fiind sa foloseasca un fotoliu rulant.

Cadre de mers | fotoliu rulant | TesaMedical.ro

Cadre de mers

In ceea ce priveste tipurile si modelele de cadre de mers disponibile pe piata, acestea sunt, de asemenea, numeroase. Principalele categorii de astfel de dispozitive de reabilitare, care sunt disponibile si in magazinul online TesaMedical.ro sunt:

  • cadrul de mers fix – caracterizat de forma trapezoidala si existenta a 4 picioare, acest tip de cadru de mers ofera un grad ridicat de stabilitate;

  • cadrul de mers pliabil – ofera utilizatorilor o mai mare libertate de miscare, chiar si cu mijloacele de transport in comun;

  • cadrul de mers cu roti – un alt tip de cadru ortopedic este cel prevazut cu roti, care este mai usor de manevrat, potrivit celor cu o forta fizica slaba;

  • cadrul de mers cu accesorii suport – exista cadre ortopedice cu suport pentru maini sau chiar cu sezut, care ofera pacientilor ragaz pentru a se odihni.

Dintre acestea, persoanele in varsta, care au nevoie de sprijin pentru deplasare, dar care isi doresc independenta fata de alte persoane, pot alege un cadru de mers cu roti, care sa aiba si suport de maini sau de sezut, pentru un confort ridicat.