Ce asteptari ai de la fotograful ales

25 octombrie 2018
Autor:
European Advertising Holding S.R.L

Atunci cand vine vorba de un eveniment precum o nunta, pretentiile sunt dintre cele mai ridicate. Se doreste calitate, diversitate de stiluri, abordari unice si prelucrari care vor reda efecte artistice deosebite. Doar ca, toate acestea trebuie sa vina ca urmare a unei alegeri facute, inca din etapa de alegere a fotografului.

Piata actuala dicteaza ca alegerea unui fotograf nunta Bucuresti sa insemne orientarea spre cei care activeaza in capitala. Gresit insa, pentru ca sunt si fotografi dispusi sa se deplaseze, nu se lasa limitati de distante si nici mirii nu ar trebui sa faca asta. In alte cazuri este vorba de o organizare deficitara, insemnand sa lasi alegerea fotografului ca misiune ultima, cand esti deja conditionat de data si de un program incarcat al fotografilor.

Asteptari versus realitati

Nu trebuie sa ajungi in situatia de a sti ce trebuia sa faci, sa traiesti o experienta dezamagitoare, asadar iata ce aspecte vor conta si cum sa eviti greselile comune in colaborarea cu fotograful nuntii tale.

Cand ii spui ce sa faca

De vreme ce l-ai ales inseamna ca este un om capabil, un profesionist in ceea ce face. Nu are nevoie sa i se spuna cum sa isi faca meseria. Imagineaza-ti cum ai fi tu intr-o astfel de postura. Desigur, planurile se pot adapta din mers. Discutand cu fotograful puteti ajunge la o concluzie despre anumite fotografii dorite, insa trebuie sa limitezi indicatiile pe care i le dai.

Cand cauti obiectivul cu privirea sau astepti indicatii

Trebuie sa existe o diferenta intre sedinta foto asociata evenimentului si scenele instant din desfasurarea nuntii. De preferat sa nu te uiti dupa obiectivul aparatului, ci sa iti traiesti emotiile si tot ce ti se intampla, caci de restul se ocupa fotograful. De asemenea, indicatiile seci despre ce pozitie sa adopti, fiind posturi deloc naturale sunt de evitat; fiecare persoana in parte, precum si cuplu, are un farmec aparte si ar fi bine sa fie pus in evidenta.

Cand ceri prelucrare

Sunt si cei care considera fotografia de nunta o cale de a arata asa cum in realitate nu sunt. Cer sa para mai inalti, mai proportionati, cu maini mai subtiri etc. sau cer pur si simplu prelucrare in mod exagerat. Insa fotografia de nunta nu este in cele din urma a reda o realitate? De ce sa faci ca aceasta sa devina altceva decat o amintire?

Cand astepti materialul final la scurt timp dupa eveniment

Fie ti se mentioneaza clar de la bun inceput, fie ca vei intreba tu despre acest termen, ar fi bine sa existe discutia cu aceasta tema. Desigur ca toti mirii asteapta cu nerabdare sa isi vada albumul de nunta. Totusi, asta nu trebuie sa insemne un stres pus pe seama fotografului, crezand ca daca il grabesti rezultatul nu intarzie sa apara.

Munca - mai ales cea artistica - are nevoie de timp si de rabdare. Poate dura si cateva luni, intrucat programul fotografilor de regula implica fotografiere continua la evenimente si in perioada extra sezon livreaza si albumele.

Inainte de orice se recomanda desigur o informare minutioasa. Fotograful de nunta trebuie sa iti fie prieten, colaborator si creator de amintiri, apreciat la adevarata sa valoare.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram