Ce anvelope iarna sa aleg?

Cauciucurile, o necesitate a oricarui autoturism pentru ca el sa poata rula in siguranta si pentru o performanta ridicata. In aceasta perioada, dinainte de sezonul rece, se discuta intens despre anvelopele de iarna. Ce modele sa fie alese, ce dimensiune si cu ce jante. Aceasta intrebare este una importanta, indiferent de experienta soferului sau de calitatea masinii. Orice masina are nevoie de pneuri de iarna in timpul sezonului rece pentru a putea fi condusa in siguranta, in timpul precipitatiilor ridicate. De asemenea, exista o legislatie in vigoare care stipuleaza clar ca un autoturism care circula pe drumurile publice in timpul unor precipitatii de zapada/polei sau gheata pe carosabil, trebuie sa fie echipat cu cauciucuri de sezon de iarna.

De asemenea, o alta dilema din aceasta perioada o reprezinta achizitionarea unor jante separate pentru iarna sau montarea anvelopelor pe jantele folosite si in timpul sezonului de vara. Prima varianta este una preferata, datorita eficientei pe partea de montaj si schimbare, fiind mai rapid si avand un cost mai redus in timpul de schimbare, in comparatie cu montarea unor anvelope pe jantele de vara, existand in acest caz pericolul ca jantele sa fie zgariate atunci cand se monteaza noile profile.

De asemenea, in timpul iernii, se recomanda folosirea unor jante de tabla, cu o dimensiune mai redusa in comparatie cu cele de vara. Aceasta recomandare vine in ajutorul soferilor, fiind mai eficiente anvelopele inguste pe zapada in comparatie cu o dimensiune mai lata. Prin urmare, puteti analiza gama completa de dimensiune care este omologata pentru masina dvs si sa optati pentru cea mai redusa.

Daca sunteti in pozitia de a achizitiona anvelope noi in aceasta perioada, va recomandam sa optati pentru achizitia de cauciucuri noi online, fiind cea mai eficienta metoda si profitati astfel de reducerile de pre sezon valabile la majoritatea magazinelor online de anvelope si jante. Avantajele achizitiei de anvelope online sunt nenumarate, printre care, livrarea gratuita oriunde in tara la adresa specificata de dvs prin curierat rapid. Elimintati astfel stresul de a conduce la magazine pentru a cauta un model anume si sa va alocati timp din zi pentru asta.

Achizitionati doar anvelope de la magazine de incredere, care va ofera o garantie valabila si un certificat de conformitate. Nu este recomandat sa optati pentru anvelope iarna ieftine second hand, starea lor neputand fi analizata sau atestata.