Cauzele demineralizarii dintilor

Cabinet stomatologic sector 6

Daca aveti probleme dentare care implica slabirea, petele albe sau chiar mici cavitati pe suprafata dintilor, una dintre cauzele cheie ar putea fi smaltul demineralizat. Pentru a intelege ce este demineralizarea si care sunt modalitatile de remineralizare pentru a rezolva problema, iata cateva idei oferite de specialistii de la PlazaDent, cabinet stomatologic in sector 6.

Demineralizarea are loc atunci cand continutul de minerale din smaltul dintilor scade. Este primul pas spre cariile dentare si poate fi cauzat de multe alimente sau practici deloc recomandate de stomatologi. Smaltul este o substanta atat de dura si protectoare pentru dinti, tocmai datorita continutului ridicat de minerale. Odata ce smaltul este slabit, acesta devine vulnerabil, placa bacteriana patrunzand foarte usor la dentina si radacina dintelui. Prin evitarea demineralizarii se reduce drastic sansa ca placa bacteriana sa patrunda in interiorul dintilor.

O caracteristica esentiala a smaltului dintilor este suprafata neteda si alunecoasa care dispare odata cu demineralizarea ce contribuie la pierderea aspectului frumos al dintilor. Pe masura ce dintii isi pierd stralucirea devenind porosi, placa dentara, tartrul sau alimentele colorate acopera mult mai usor dintii.

Bauturile acide cu mult zahar, cum sunt sucurile, sunt principala cauza a demineralizarii. Periajul prea dus, nerespectarea obiceiurilor de igiena orala adecvate si alte probleme legate de ingrijirea orala, vor contribui, de asemenea, la demineralizare. Adevarul dur este ca smaltul nu poate fi restaurat sau regenerat. Acest lucru se datoreaza faptului ca smaltul nu este un tesut organic in crestere, cum ar fi pielea sau osul, si nu exista alte surse de smalt in corpul uman care ar putea fi utilizate pentru grefare. Cu toate acestea, fluorul, un compus chimic anorganic obisnuit in stomatologie, este solutia principala, utilizata pentru procesul de remineralizare.

PlazaDent | Cabinet stomatologic in sector 6

Pentru orice probleme dentare, legate de demineralizare, extractie masea de minte, endodontie la microscop, tratamente ortodontice sau implanturi dentare, specialistii Plaza Dent sunt disponibili sa ajute. Accesati https://plazadent.ro pentru informatii!