Cauti cel mai ieftin implant dentar?

31 martie 2015

Cauti cel mai ieftin implant dentar? Pana in urma cu cativa ani, solutia de inlocuire a unuia sau mai multor dinti era puntea dentara, pentru care era necesar sa fie sacrificati cel putin doi dinti sanatosi, pentru realizarea unei astfel de lucrari clasice. Astazi medicina dentara a evoluat la un alt nivel, medicii stomatologi putand sa inlocuiasca dintii pierduti fara a afecta dintii vecini. Ultima inovatie din domeniu si cel mai des folosita este implantul dentar, de aceea, iti recomandam cel mai ieftin implant dentar!
Ce este implantul dentar?
Implantul dentar reprezinta un surub cu dimensiuni similare cu dintii naturali, fiind realizat fie din titan (cele mai multe dintre implanturi) – care este un metal 100% biocompatibil cu tesuturile umane, sau mai nou din zirconiu, fiind si acesta biocompatibil cu tesuturile umane. Implantul dentar va inlocui astfel o radacina (sau mai multe) care a fost pierduta in urma unei extractii sau a altor complicatii stomatologice, sau o radacina care nu mai poate fi salvata si trebuie sa fie inlocuita cu un implant dentar.
Pentru inlocuirea unui dinte insa, nu este suficient doar implantul dentar, care practic este doar surubul introdus in os pentru a inlocui radacina dintelui. Pe acest surub implantat, se va infileta ulterior, un element denumit bont protetic – element care completeaza implantul dentar si este situat pe partea exterioara a gingiei, acolo unde lipseste coroana dentara. Peste bontul protetic, se va atasa coroana finala care poate fi realizata din diverse materiale, cum ar fi: metalo-ceramice, zirconiu-ceramica, integral din zirconiu sau ceramica presata.
Ce prespune un implant dentar?
Desi pare foarte traumatizant, in realitate procedura de inserare a implantului dentar nu este deloc complicata. Operatia de inserare a implantului se realizeaza sub anestezie locala, nefiind nevoie de anestezie generala sau inhalosedare (exceptie facand cazurile mai complicate sau la pacientii cu grad de anxietate crescut), aceasta anestezie fiind suficienta pentru ca pacientul sa nu simta absolut nicio durere.Apoi, medicul implantolog realizeaza o mica incizie in gingie, pentru a expune zona unde se va introduce implantul. Cu ajutorul unei freze speciale, se foreaza in os si se obtine un tunel de aceeasi forma si dimensiune cu a implantului ce se doreste a se insera in locul radacinii dintelui lipsa. La finalul interventiei se inchide gingia si se sutureaza, implantul fiind acoperit de gingie. Aceasta operatie de insertie a unui implant dentar, dureaza intre 15 si 30 de minute, in functie de pozitia implantului si complexitatea situatiei.
Dupa inserarea implantui dentar se astepta o perioada de 3-6 luni, denumita si perioada de osteointegrare. In aceasta interval, corpul pacientului va crea tesut osos nou, care se va depune in jurul filetelor implantului, astfel incat implantul se va stabiliza foarte bine in interiorul osului in care a fost inserat. Dupa osteointegrare, pacientul se va prezenta din nou la medicul de specialitate pentru a incepe procedurile de realizare a coroanei dentare finale.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram