Câteva sfaturi pentru un început bun în carieră

20 aprilie 2023
Autor:
Content SEO

Începerea unui nou loc de muncă poate fi stresant și înfricoșător. Indiferent dacă abia ce ai finalizat facultatea sau ai 20 de ani de experiență, intrarea într-un nou mediu de lucru poate simți că ai aterizat pe o altă planetă. Prin urmare, este foarte important ca o persoană să se poată prezenta bine pe plan social și profesional. Continuați să citiți și aflați sfaturi practice și strategii pentru a avea succes la noul tău loc de muncă:

Comunicați cu noii colegi

Poate că ai auzit-o de multe ori, dar din momentul în care intri în noul tău birou, te prezinți pe tine și „ceea ce te aduce acolo”.

La început, nu subestima importanța impresiilor pe care le faci. Primele tale 90 de zile la locul de muncă sunt adesea tratate drept  o prelungire a interviului. Aceasta înseamnă că trebuie să folosești fiecare interacțiune pentru a dovedi că ești respectuos, profesionist și muncitor, dar și că ești o persoană cu care colegii tăi ar face plăcere să petreacă opt ore pe zi.

De la discuția cu managerul până la prima întâlnire în departamentul în care lucrezi, fiecare misiune de birou este o oportunitate de a învăța, de a crește și de a te prezenta într-o lumină pozitivă.

Fiți atenți la solicitările timpurii - încrederea și recompensele sunt câștigate

Unii oameni vin la muncă cu cerințe încă din prima săptămână de muncă, de la modul în care doresc să-și facă programul, la modul în care își vor gestiona munca și multe altele. Încrederea se câștigă.

Vezi-ți de treaba ta

Mediul de lucru poate fi o rețea destul de complexă de tot felul de oameni cu tot felul de bârfe și discuții. Prin urmare, este important să te concentrezi pe ceea ce ai tu de făcut dacă responsabilitatea ta nu este direct legată de alte persoane.

O excepție de la această regulă este dacă cineva face ceva neetic, creează un mediu de lucru nesigur sau îți afectează negativ capacitatea de a-ți face treaba. În aceste scenarii, trebuie să luați și alte măsuri, cum ar fi aducerea acesteia în atenția managerului sau a resurselor umane.

Creați reguli pentru gestionarea timpului la locul de muncă încă de la început

Când începi să lucrezi în lumea corporativă, nu durează mult până când te simți copleșit de sarcini și proiecte de lucru. Din acest motiv, este bine ca o persoană să-și creeze un plan de urmat în munca sa.

Adresează întrebări

Sunt multe de învățat ca nou venit la locul de muncă, de la cum să-ți faci treaba eficient la modul în care funcționează organizația. Este firesc să te simți „pierdut” în momente când totul în jurul tău este nou. Nu vă fie teamă să adresați întrebări pentru a obține claritate atunci când este cazul.

Sursă: gasiti-job.com

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram