Cateva idei de decorare a dormitorului si design-uri inspirationale

24 aprilie 2020
Autor:
Felix Culpa SRL

Petrecem aproximativ o treime din viata noastra in dormitoarele noastre. Este locul unde dormim noaptea si locul in care ne trezim dimineata. Majoritatea activitatilor noastre de zi cu zi, de la citirea unei carti pana la vizionarea televizorului pana la dormit, se desfasoara doar in dormitor. Acest lucru face doar rezonabil sa facem camera cat mai confortabila. Pentru a face acest lucru, trebuie sa tinem cont de o multime de lucruri, sa selectam mobilierul potrivit, sa cautam draperiile perfecte si sa decidem cele mai potrivite podoabe. Vorbind despre mobilierul din dormitor, trebuie ales cu mare grija, tinand cont de decorul general al casei, de aspectul particular pe care il doriti pentru camera dvs., de culoarea peretilor si de bugetul dvs.

Sfaturi pentru alegerea mobilerului din dormitor

Dimensiunea dormitorului
Inainte de a cumpara mobila pentru dormitorul dvs., trebuie mai intai sa tineti cont de dimensiunea camerei. Daca asezati obiecte de mobilier prea mari intr-o camera mica, veti ramane fara spatiu si camera va parea aglomerata. Pe de alta parte, faptul ca are prea putine obiecte de mobilier intr-o camera mare ii va oferi un aspect incomplet. In timp ce patul, scaunele, dressingul si masuta sunt un element obligatoriu, dimensiunea acestora, precum si posibilitatea de a pune mai mult mobilier vor depinde de lungimea si latimea dormitorului.

Alegeti ce aveti nevoie, nu ce doriti
In timp ce decideti tipul, cantitatea, precum si dimensiunea mobilierului dvs. de dormitor; tine cont de nevoile tale si nu de dorintele tale. Poate doriti sa cumparati patul pe care l-ati vazut intr-un magazin de mobila a doua zi, in principal datorita aspectului sau, dar daca nu va indeplineste cerintele, depozitarea, este mai bine sa-l sariti cu totul.

Utilizatorii
In timp ce cumparati mobilier pentru dormitor, tineti cont de genul de oameni care l-ar folosi. Daca doriti mobilier pentru mintea dvs., mergeti pentru lemn de palisandru brazilian, care arata impresionant si, de asemenea, se dovedeste durabil, este o idee minunata. Cu toate acestea, in cazul in care mobilierul este destinat camerei copilului, este recomandat sa mergeti pe ceva ieftin, usor de inlocuit si deloc delicat.

Calitatea conteaza mai mult
Ori de cate ori iesiti sa cumparati mobilier pentru dormitor, retineti ca calitatea conteaza mai mult decat cantitatea. Mobilierul nu este ceva pe care ti-ai dori sa-l schimbi la fiecare doua luni (decat daca esti miliardar). Daca doriti sa le transmiteti copiilor dvs. mobilierul dormitorului sau chiar nepotilor, mergeti pe ceva care, desi este un pic scump, este rezistent si va dura mult timp (vezi mobilier pentru dormitor pe 1001case.ro).

In timp ce faceti cumparaturi pentru mobila din dormitor, acordati o importanta mai mare confortului decat orice altceva. Nu uitati, veti petrece o mare parte din zi, si noapte, acolo.
Acordati importanta cuvenita maiestriei fine, deoarece va asigura rezistenta mobilierului si va va ajuta sa economisti cheltuielile de reparatii inutile.

Mobilier antic

Dormitoarele sunt de obicei aproape de inima oamenilor, deoarece este locul in care este petrecut cea mai mare parte a timpului relaxant in fiecare zi. In perioadele de schimbare, oamenilor le place conceptul de a modifica decoratiunile, care afecteaza cu siguranta starea de spirit si mediul din acasa. Iar mobilierul antic face parte din aceasta tendinta existenta.

Mobilier casual pentru dormitor 

Urmarind o anumita tema, va delimitati cu decoruri, culori, mobilier etc. Dar daca doriti sa va urmati inima; faceti din dormitorul dvs. spatiul personal, care sa fie confortabil si relaxant. Termenul ,,casual" se refera la confort. Deci, un dormitor casual trebuie sa fie absolut confortabil.

Mobilier pentru dormitorul copiilor

Copiii cu mintea lor tot mai mare invata mai repede decat ne putem imagina vreodata. Astfel, va fi o idee buna sa decorati camera copilului dvs. pentru a inspira creativitatea lui. In timp ce planuiti sa ii decorati camera copilului, asigurati-va ca ar trebui sa fie sigur, luminos si frumos pentru a incuraja creativitatea in el.

Mobilier modern 

Mobilierul modern a venit ca un ragaz pentru camerele nu atat de spatioase in vremurile contemporane. Altfel de mobilierul greoi, intunecat, mobilierul modern este clar si curat, cu linii simple.

Mobilier rustic

In vremurile de schimbare, unii sunt inclinati spre modernitate, in timp ce altii revin la aspectul vietii simple. Si acesta este motivul popularitatii crescande a mobilierului rustic in randul oamenilor. Mobilierul rustic sugereaza fie mobila realizata manual din materiale autentice, fie mobila care este facuta manual.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram