Cat de utile sunt cartile de parenting?

14 martie 2020
Autor:
Digital Metrics

S-au scris deja multe si s-au spus multe despre relatia parinte-copil. Desi pare ca nu este absolut nimic de adaugat la ceea ce stii, totusi ai multe de invatat si de aflat din carti de parenting, pe care le poti gasi in libraria online Editura For Youu. Scriitorii, continua sa lucreze, tratand nenumarate povesti despre copii, pe care le afla atat de la prietenii lor tineri, cat si de la adulti, intelegand clar ca lucrurile, conceptele, fenomenele complet simple si chiar banale, evita intelegerea multor adulti care cresc copii. Aceste carti de parenting nu sunt pentru tine daca:

  • stii exact cum sa iti cresti copilul, esti increzator in toate obiectivele, motivele si sarcinile tale educationale;
  • esti ghidat de principiul „Asa cum am crescut eu, la fel vor creste si copiii mei”;
  • crezi ca meseria de parinte este ceva ce nu trebuie sa inveti, pentru ca esti convins ca stii deja totul mai bine decat altii;
  • esti pregatit sa oferi sfaturi altora cu privire la modul de crestere a copiilor lor.

Ce poti afla din carti de parenting?

Din carti de parenting vei afla despre lucruri dificil de auzit, uneori dificil de inteles si despre ce este intolerabil sa recunosti tu. In special, despre ce este fondul si norma general acceptata. Chiar daca tu crezi ca esti pe deplin pregatit sa fii parinte, uita-te cu atentie la tine si spune-ti sincer ce faci tu ca adult in raport cu copiii din jurul tau si ce sistem educational ai creat pentru ei. Cartile de parenting te vor ajuta sa iei decizii corecte  care iti vor permite cel putin, sa schimbi ceva in raport cu iubitul tau copil, cu copilul unui cunoscut sau al unui vecin etc.

De ce sa cumperi carti de parenting?

Cartile de parenting te vor ajuta sa cunosti raspunsurile la multe intrebari care te bantuie. De exemplu, distribuirea competenta a timpului, cum sa combini sarcina cu educatia primului copil, ce trebuie sa faci daca un copil se imbolnaveste brusc, cum sa faci fata vremurilor noi si sa acorzi atentie lucrurilor, daca a venit timpul ca bebelusul sa mearga la gradinita, regula de aur a igienei, despre vremuri - mituri si aspecte pozitive, principalele greseli ale parintilor in cresterea copiilor sub 3 ani, natura si stima de sine, cum se creste un copil si ce profesie este potrivita pentru el, precum si alte subiecte care ar putea fi utile pentru parinti.

Daca te gandesti ca timpul nu-ti permite sa citesti, atunci afla ca vei avea timp maxim in timp ce copilul doarme. Joaca-te cu el, discuta cu el, imbratiseaza-l, saruta-l etc. si fa-ti timp si pentru citit. In general, contactul tactil este foarte important pentru copii si acest lucru il vei afla din cartile de parenting. Cu cat comunici mai mult cu el, cu atat va intelege mai bine, iar relatia parinte – copil va aduce beneficii.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram