fbpx

Cat de utila este o masina de spalat vase?

Rolul unei masini de spalat vase este de a ne usura munca si de a ne ajuta sa obtinem mai mult timp liber pe care sa il petrecem intr-un mod mai placut, mai constructiv. Piata nu duce lipsa de oferte, insa datorita noastra este sa ne identificam cat mai clar nevoile si sa alegem produsul potrivit in dintre cele mai bune masini de spalat vase, astfel incat sa ne bucuram de functiile utile ale acestora. De aceea, pentru a face acest lucru, trebuie sa luati in calcul anumite aspecte despre care vom dicuta in acest material.

As incepe discutia cu stabilirea tipului de masina de spalat vase si veti putea opta intre modele standard, incorporabile sau semi-incorporabile. Care este diferenta dintre ele?

Masina de spalat vase standard este varianta independenta, nu se incorporeaza in mobila, ramanand vizibila in locul unde este amplasata.

Masina de spalat vase incorporabila va fi integrata in totalitate in mobilier, nicio parte nu mai ramane vizibila.

Masina de spalat vase semi-incorporabila se integreaza partial in mobila, astfel incat panoul de control ramane vizibil, putand verifica oricand durata programelor in derulare.

Capacitatea de incarcare reprezinta un aspect foarte important pe care il veti determina in functie de numarul membrilor familiei. Exista modele care pornesc de la o capacitate de 6 seturi si ajung la o capacitate de 16 seturi. Varianta optima pentru cea potrivita pentru nevoile noastre si ale familiei, cu cat familia este mai numeroasa, cu atat capacitatea va trebui sa fie mai mare.

Eficienta energetica constituie un alt aspect deosebit de important, fiindca ne dorim cu totii sa avem un aparat cat mai economic. Ordonate crescator in functie de performante, avem: B, A, A+, A++, respectiv A+++. Ideal ar fi sa ne orientam catre modele cat mai economice care sa fie incadrate in clasele A+, A++ sau A+++. Pe termen lung, cu siguranta veti aprecia mult mai mult o masina de spalat vase foarte economica.

Functiile si tehnologiile din dotare trebuie sa fie in concordanta si ele cu nevoile voastre. In principiu, programele de spalare trebuie sa va acopere integral nevoile, iar majoritatea dispun de prorame de baza precum intensiv, economic sau zilnic. Sunt bine venite si alte programe utile cum ar fi cel rapid, pentru articole delicate sau automat. In mod cert masinile cu programe is functii asistate de senzori asigura cele mai bune rezultate la spalare si uscare. Cu cat gama de programe si functii este mai variata, cu atat masina ofera mai multa flexibilitate.

In ceea ce priveste zgomotul produs, de regula, o masina de spalat vase este incomparabil mai silentioasa decat una de spalat rufe, de exemplu, iar acest aspect nu ar trebui sa va preocupe in mod deosebit. Cele mai multe modele, inregistreaza un nivel al zgomotului de sub 50 dB.

In principiu, cele mai bune si performante modele le gasiti la brand-uri precum Miele, AEG, Bosch, Electrolux sau Whirpool, insa exista si alte variante accesibile la pret, totul depinzand de preferintele si bugetul fiecaruia. Insa, indiferent de modelul sau brand-ul de care sunteti interesati, este esential sa va informati in prealabil, iar unul dintre cele mai recomandate locuri unde puteti gasi informatii relevante si pareri avizate este www.masinivase.ro.