Cât de mult contează locația în organizarea unei nunți?

22 mai 2024
Autor:
Content SEO

Cât de mult contează locul în care se desfășoară nunta ta? Simplu: cel mai mult. Fie că organizezi nunta într-un restaurant, fie că o organizezi într-o grădină de vară sau pe malul mării, este foarte important ca totul să arate bine. O locație frumoasă este un prim pas către invitați mulțumiți și amintiri cât se poate de plăcute.

Ce opțiuni ai atunci când organizezi nunta?

Nuntă la restaurant

Este cea mai comună opțiune și cea mai confortabilă.  Multe restaurante oferă pachete complete care includ catering, decor și personal, reducând astfel stresul organizării.

Restaurantele sunt echipate cu toate facilitățile necesare, de la bucătărie la toalete moderne iar spațiile în care sunt organizate evenimentele nu sunt afectate de ploaie, soare, vânt sau alți factori externi.

Din păcate, capacitatea poate fi un impediment, mai ales dacă ai foarte mulți invitați. Multe restaurante au un decor fix, ceea ce poate limita posibilitățile de personalizare a evenimentului.

Recomandare: Dacă alegi să organizezi nunta într-un restaurant, caută un restaurant cu terasă, deoarece va oferi mai multă libertate pentru invitați. Benjamins este unul dintre cele mai interesante restaurante cu terasa București.

Nuntă în aer liber

O nuntă în aer liber oferă un cadru natural spectaculos care poate fi decorat într-un mod minimalist. Poți alege să organizezi nunta într-o grădină, la mare, la munte, într-o vie si lista poate continua.

Vremea imprevizibilă poate fi un impediment, însă și poate necesita soluții de rezervă. Dacă nu vrei să te stresezi foarte tare, este bine să colaborezi cu o firmă de catering ce îți poate oferi echipamente suplimentare, cum ar fi corturi sau sisteme de încălzire/răcire.

 Nuntă la castel sau conac

Castelele sau conacele vin la pachet cu o doză considerabilă de eleganță, oferind  un decor de poveste. Dacă vrei fotografii spectaculoase și îți dorești să te simți ca într-un basm, aceasta este cea mai bună opțiune.

Din păcate, locațiile istorice tind să fie foarte scumpe, deoarece necesita bugete mari pentru întreținere și decor.

Acestea sunt adesea situate în zone mai retrase, ceea ce limitează accesul pentru invitați.

Ce trebuie să ai în vedere atunci când alegi locația pentru o nuntă?

  • Accesibilitate. Este important să iei în considerare distanțele față de aeroporturi, gări, stații de transport în comun și artere principale. Invitații vor aprecia mai mult o locație ușor accesibilă. Dacă ai invitat persoane cu dizabilități, asigură-te că este le ușor să ajungă!
  • Servicii. Multe locații oferă servicii adiționale, cum ar fi catering, decorațiuni sau coordonare de eveniment, care pot simplifica considerabil planificarea nunții. Dacă organizezi nunta în aer liber sau într-un loc ce îți oferă doar închiriere, este indicat să achiziționezi serviciile suplimentar.
  • Spațiile pentru fotografii. De ce să nu recunoaștem? Oamenii moderni vor fotografii perfecte. Fundalurile naturale sau arhitectura impresionantă pot crea cadre spectaculoase, de care invitații vor fi încântați. Dacă organizezi nunta într-un restaurant, creează un colț foto.
  • Opțiuni de cazare. Pentru invitații care vin de departe, opțiunile de cazare în apropierea locației sunt un aspect important.

Sunt multe alte mici detalii care contează. Dacă vrei o nuntă perfectă, încearcă să angajezi pe cineva cu experiență care se ocupă de toate detaliile, lăsându-ți timp să vezi totul în ansamblu.

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram