Cat costa școala de șoferi pe cutie automata

28 septembrie 2023
Autor:
Content SEO

În 2023, mulți tineri din România așteaptă cu nerăbdare ziua în care vor putea să-și obțină permisul de conducere. Cu schimbările recente din Codul Rutier, posibilitatea de a deveni șofer devine o opțiune și pentru cei care au împlinit vârsta de 16 ani. Așadar, cât costă să faci școala de șoferi pe o mașină cu cutie automată în acest an? Vom dezvălui suma pe care trebuie să o scoți din buzunar.

Vârsta Minimă și Categorii de Permise

Înainte de a intra în detaliile financiare, este important să cunoști vârsta minimă pentru obținerea permisului de conducere în funcție de categoriile de vehicule:

 • 16 ani împliniți: pentru categoriile AM, A1 și B1.
 • 18 ani împliniți: pentru categoriile A2, B, BE, C1, C1E, și Tr.
 • 20 de ani împliniți: cu o experiență de cel puțin 2 ani pentru categoria A2 sau 24 de ani împliniți pentru categoria A (motociclete).
 • 18 de ani: pentru categoriile C, CE, D1, D1E, și triciclurile cu motor din categoria A.
 • 24 de ani: pentru categoriile D, DE, Tb, și Tv. Aceste vârste pot suferi modificări în anumite situații.

Costurile pentru Școala de Șoferi pe Mașină Automată

În mod normal, programul de instruire include 24-30 de ore de teorie și cel puțin 30 de ore de conducere cu un instructor auto calificat. Cu toate acestea, cei care nu se simt complet încrezători în abilitățile lor de șofat pot avea nevoie de ore suplimentare.

În ceea ce privește costurile pentru școala de șoferi categoria B cu mașină automată în 2023, ele variază între 2.300 și 2.900 de lei, conform informațiilor de la România TV.

În schimb, pentru cei care doresc să învețe să conducă o mașină cu cutie de viteze manuală, prețurile sunt mai accesibile, variind între 1.800 și 2.400 de lei.

De asemenea, trebuie să ții cont că în prețul școlii auto poate fi inclus și costul pentru avizul psihologic, iar toți viitorii șoferi trebuie să achite o taxă de închiriere auto de 250 de lei.

Pentru românii care doresc să obțină un permis auto în categoriile B, C sau D, costurile pot crește semnificativ, putând ajunge până la 7.000 de lei.

În concluzie, prețurile pentru școlile de șoferi pe mașină automată în 2023 variază în funcție de locație și furnizor, iar viitorii șoferi trebuie să analizeze cu atenție ofertele și să se asigure că sunt pregătiți pentru costurile implicate în procesul de obținere a permisului de conducere.

Avantajele de a efectua scoala de soferi pe masina cu cutie automata

Există mai multe avantaje a efectua scoala de soferi pe o masina cu cutie automată:

 • Ușurință de Conducere: Mașinile automate nu au ambreiaje sau cutii de viteze manuale, ceea ce face conducerea mai simplă, mai ales pentru începători.
 • Concentrare Mai Bună: Fără a trebui să vă concentrați asupra schimbării treptelor de viteză, puteți acorda mai multă atenție traficului și regulilor de circulație.
 • Conducere În Trafic Dens: În traficul dens sau în orașe aglomerate, mașinile automate sunt mai confortabile, deoarece nu necesită schimbarea frecventă a treptelor.
 • Mai Puțin Stres: Conducerea unei mașini automate poate reduce nivelul de stres și anxietate asociat schimbării treptelor în situații de trafic intens.
 • Recomandat Pentru Mobilitate Redusă: Pentru cei cu mobilitate redusă sau anumite probleme medicale, mașinile automate pot fi mai ușor de condus.
 • Accelerație Mai Bună: Mașinile automate tind să ofere accelerație mai rapidă și mai lină, ceea ce poate fi benefic în anumite situații.
 • Potrivit Pentru Închirieri: Dacă sunteți în călătorii și închiriați mașini, școala de șoferi pe mașină automată vă pregătește pentru a conduce o varietate de vehicule.
 • Popularitate Crescentă: Mașinile automate devin din ce în ce mai populare, ceea ce face ca pregătirea pentru conducerea lor să fie o alegere viabilă.
 • Opțiune pentru Șoferii cu Experiență: Și cei cu experiență pot aprecia conducerea mașinilor automate pentru confortul și ușurința lor.

În final, alegerea unei mașini automate pentru școala de șoferi poate oferi o experiență mai relaxată și accesibilă, cu avantaje notabile în ceea ce privește învățarea și conducerea în diverse situații de trafic.

Nota! Recomandam sa arunci un ochi pe ofertele unei scoli de soferi din sectorul 3, acestia au oferte pentru elevii care doresc efectuarea scolii de soferi pe masini cu cutie automata.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram