CAT COSTA O CAMPANIE DE SEO IN ROMANIA

Cand vrei sa investesti intr-o campanie de SEO probabil ca in minte iti vin mai multe intrebari precum: – care sunt costurile totale ale unei campanii de SEO? Cand apar primele rezultate ale campaniei de SEO? Cum se calculeaza preturile unei campanii de optimizare? Sa angajez mai bine un specialist SEO sau sa apelez la o agentie de SEO din oras?

Toate aceste intrebari sunt viabile si trebuie luate in considerare.

In Romania si in marile orase sunt multe agentii de SEO cu diverse pachete si preturi pentru serviciile de optimizare, iar alegerea furnizorului potrivit care sa iti ofere cele mai bune servicii de SEO poate fi unul derutant si riscant daca nu stii ce sa ceri.

agentie optimizare site timisoara

In medie, in tara, preturle SEO incep de la 50 euro lunar si ajung pana la peste 2000 de euro pentru magazine de Ecommerce mari.

Daca vrei sa iti raspund scurt si la obiect la intrebarea: “Cat costa o campanie de SEO?” – raspunsul meu este DEPINDE de mai multi factori.

Cand analizezi clar factorii care determina costul unei campanii de SEO pentru site-ul tau, doar atunci poti sa iei o decizie corecta pentru afacerea ta si poti alege furnizorul cu cea mai potrivita oferta.

1. Este SEO un canal de promovare scump?

Daca stam sa analizam doar pe termen scurt costul de promovare pe SEO atunci DA – optimizarea pentru motoarele de cautare este scumpa in functie de concurenta pe care o are un cuvant/expresie cheie.

Dar daca analizezi pe termen lung – costurile cu SEO se amortizeaza in cel mult un an de zile, pentru ca atunci cand ajungi in pozitia de top a rezultatelor de cautare Google, vei atrage clienti potriviti care cauta produsul/serviciul tau.

De obicei se face comparatia intre SEO si Google Adwords/Facebook Ads.

Daca vrei sa promovezi afacerea ta prin Adwords, practic tu platesti o suma de bani pentru a aparea in topul rezultatelor de cautare Google si vei fi taxat DOAR atunci cand oamenii dau click pe anuntul tau * daca ai o strategie de licitare Pay-Per-Click.

Daca din 200 de click-uri pe anuntul tau ai o rata de conversie de 0.5%, atunci doar 1 persoana comanda.

Citeste restul articolului aici.