Carti celebre ce au devenit ecranizari de succes

Printre Carti

Aproape toate filmele bune iau nastere datorita unei carti bune! Unii prefera sa lectureze, altii prefera sa priveasca, altii le prefera pe amandoua. Printre Carti, anticariatul online din Bucuresti, ofera cititorilor o lista de carti care au fost sursa de inspiratie pentru filme.

Cartea ”Pianistul” scrisa de Wladyslaw Szpilman pune in fata cititorilor povestea unui pianist evreu care incearca sa se ascunda si sa evadeze din ghetoul din Varsovia in timpul celui de-al doilea Razboi Monidial. Filmul este inspirat de celebra carte si incearca sa ofere imaginea clara a disperarii din acele timpuri. Cu un plus de sunet si imagine, ecranizarea a fost de un real succes, Adrien Brody castigand chiar si premiul Oscar pentru cel mai bun actor.

Margot Lee Shetterly in cartea sa ”Figuri ascunse” vorbeste despre cateva femei de culoare care au avut o enorma contributie in programul spatial american NASA. Inainte ca Neil Amstrong sa ajunga pe luna a fost nevoie ca o echipa de profesionisti sa pregateasca terenul, aceste femei avand un rol esential in toata aceasta pregatirea. Raman necunoscute, in ciuda abilitatilor lor cognitive, din cauza culorii pielii. Ca si cartea, filmul urmareste cariera lor fenomenala, in ciuda obstacolelor pe care le intampina, bunul simt si discretia fiind caracteristicile lor principale.

”American Psycho” scris de Bret Easton Ellis este una dintre cele mai controversate carti ce a aparut in SUA anilor `90. Intens discutat pentru ca este violent, a atras atentia regizorului Mary Harron care a obtinut un film exceptional urmarind firul cartii. Pentru cei care prefera acest gen, este o carte si o ecranizare extraordinara, plina de actiune si suspans.

 

Anticariat online | printrecarti.ro

Accesand https://www.printrecarti.ro/ veti putea cumpara o multime de carti care se bucura de ecranizari reusite. Bucurati-va de ofertele acestui anticariat online si faceti acum ceea ce va doreati de mult timp: sa achizitionati carti bune la preturi mici! Cu titluri din toate domeniile, Printre Carti chiar poate fi numit un anticariat complet care ofera clientilor varietate. Nu uitati ca stocurile se completeaza in fiecare saptamana!