Care sunt urgentele stomatologice pe care nu trebuie sa le ignori?

Sanatatea danturii este foarte importanta, intrucat, in functie de aceasta, atat adultii, cat si cei mici se pot bucura de o masticatie corecta, precum si de o pronuntie corecta si un zambet larg, frumos. Exista, insa, cateva urgente stomatologice pe care e bine ca toti pacientii sa le aiba in vedere, pentru a sti cand trebuie sa apeleze la un medic de specialitate cat mai repede, astfel incat sa evite complicatii grave.

Probleme la nivelul gingiilor

La inceput, problemele de la nivelul gingiilor nu presupun simptome vizibile, motiv pentru care multi dintre adulti si copii aleg sa ignore atunci cand observa roseata in interiorul cavitatii bucale, umflaturi sau sangerari in timpul periajului. Din pacate, netratate la timp, problemele gingiilor pot conduce la aparitia secretiilor purulente, la slabirea sau chiar la piederea dintilor.

Placa bacteriana

Placa bacteriana se dezvolta atunci cand periajul dintilor nu este facut in mod regulat sau cand lipseste cu desavarsire. Astfel, pacientii ajung sa aiba o cavitate bucala neingrijita, cu dinti galbeni. Bine de stiut este si faptul ca placa bacteriana poate fi cauzata inclusiv de depunerea tartrului. In cazul in care adultii sau copiii observa probleme precum cele mentionate anterior, trebuie sa-si faca de urgenta o programare la medicul stomatolog.

Sensibilitate dentara

Atunci cand structura smaltului este afectata, pacientii se pot confrunta cu o sensibilitate dentara crescuta. Acest lucru se intampla preponderent in urma unor obiceiuri alimentare nesanatoase, care presupun consumul de bauturi care contin coloranti sau produse cu multi aditivi alimentari care ar trebui evitate.

Practic, dentina din portiunea radiculara este dezvelita, iar pacientii se confrunta cu o durere provocata de stimuli externi, asa cum sunt frigul, caldura, consumul de dulciuri sau, pur si simplu, atingerea dintilor.

Carii dentare

Deseori ignorate, cariile dentare trebuie tratate cu multa seriozitate, intrucat, atunci cand nu se iau masuri la timp, se poate ajunge pana la nevoia de extractie a dintilor si la inlocuirea lor. Cariile apar din cauza unei igiene precare a cavitatii bucale, dar si din cauza fluxului insuficient de saliva ori din cauza unui regim alimentar nesanatos.

Atunci cand dintii sunt expusi la foarte multi acizi grasi se formeaza placa bacteriana si, ulterior, riscul de aparitie a complicatiilor este foarte mare.

Urgente stomatologice | cabinetul stomatologic din sector 6 plazadent.ro

urgente stomatologice

Specialistii de la cabinetul stomatologic din sector 6, despre care adultii pot citi mai multe pe site-ul https://plazadent.ro/, ofera servicii de calitate atat copiilor, cat si adultilor. Atenti si meticulosi, medicii stomatologi stiu cum sa actioneze in fiecare caz in parte, pentru a preveni si trata problemele din cavitatea bucala.