Care sunt regulile de utilizare a suplimentelor de potenta

Disfuncția erectilă este o problemă frecventa în rândul bărbaților. Ce poti face într-o astfel de situație? Este indicat să luați mai întâi un supliment de potenta sau să luați imediat medicamente eliberate pe bază de rețetă?

Cauzele disfuncției erectile

Problemele de potență afectează bărbații de toate vârstele. Ele pot fi atât organice, cât și psihogene. În cazul tinerilor care tocmai își încep viața sexuală, vinovatul este cel mai adesea stresul și frica de esec în fata partenerei. Paradoxal, stresul duce adesea la probleme de erecție.

La rândul lor, bărbații de peste 30 de ani au de obicei alte probleme: oboseala, munca sedentară și frustrarea cauzată de probleme profesionale și personale duc adesea la refuzul organismului de a asculta în dormitor, semnalând că efortul suplimentar depășește puterea sa. Alți vinovați sunt alcoolul, țigările și obezitatea.

Pe de altă parte, bărbații de peste 40 de ani au adesea probleme cu potența pe bază organică, care rezultă din boli precum hipertensiune și diabet, precum și boli neurologice.

În fiecare caz, este necesar să consultați medicul care vă va sfătui cu privire la tratamentul ulterior al disfuncției erectile.

Cum sunt tratate problemele de potenta?

Diferite tipuri de tulburări de potență necesită tratamente diferite. În cazul tinerilor, a căror principală problemă o reprezinta mentalul, tratamentul nu este neaparat necesar.

Cu toate acestea, de multe ori chiar și persoanelor fără tulburări fiziologice identificate li se recomandă să utilizeze suplimente alimentare care îmbunătățesc potența. Este un tip de tratament de susținere: acționează ca un efect placebo, dar, de asemenea, întărește corpul, permițându-i să depună mai mult efort fizic. Cel mai adesea, aceste capsule potenta se bazează pe ingrediente vegetale, în special ginseng și minerale.

Suplimente alimentar sau medicamente?

Cu toate acestea, produsele si suplimentele alimentare pentru potenta pe bază de plante nu sunt întotdeauna suficiente pentru a elimina cauza disfuncției erectile. Acest lucru se aplică în primul rând persoanelor a căror problemă de potență este cauzată de o cauză organică, persoanelor în vârstă sau persoanelor care suferă de boli cronice. Apoi, metoda tratamentului farmacologic depinde de tipul bolii.

În cazul diabetului, care este o cauză frecventă a disfuncției erectile, este cel mai benefic să stabilizăm boala însăși: atunci problemele dispar de obicei spontan. În multe afecțiuni cronice, medicamentele de erecție populare din grupul inhibitorilor fosfodiesterazei de tip 5 funcționează foarte bine.

Unele produse inhibă cu succes descompunerea oxidului nitric, ceea ce poate duce la relaxarea mușchiului și la o erecție mai puternica. Medicamentele de potența sunt sigure, dar nu trebuie utilizate fără consultarea unui medic, mai ales dacă pacientul suferă de boli cardiovasculare.