Care sunt lucrurile de care se tem asistentele medicale si doctorii la locul de munca?

Bonete Chirurgicale

Un studiu realizat pe 31 de participanti pe o durata de patru luni intr-un centru medical universitar a scos la iveala elementele de care asistentele medicale si doctorii se tem la locul de munca. Pe toata durata experimentului, subiectii au purtat atat obiecte vestimentare tratate corespunzator, cat si unele netratate, iar saptamanal au fost prelevate probe de pe acestea. In total au fost colectate peste 2.000 de probe de pe imbracaminte.

  • Bacteriile de pe haine

Prezenta bacteriilor de pe hainele pe care le imbraca la locul de munca reprezinta principalul motiv de ingrijorare al personalului medical care lucreaza in spitale, conform studiului realizat. 70% dintre subiecti au raspuns pozitiv in aceasta privinta si au mentionat faptul ca prefera sa foloseasca obiecte vestimentare tratate, care sa ii ajute sa nu absoarba bacteriile cu care intra in contact. Unul dintre lucrurile pe care le cumpara este reprezentat de bonete chirurgicale. Acestea sunt foarte practice, protejand capul si totodata impiedicand transpiratia sa se extinda in momente stresante, cum sunt cele din timpul unei operatii. Preturile practicate pe site-ul https://doctoriq.ro/ sunt cuprinse intre 52 si 57 de lei, fiind accesibile oricui.

  • Utilizarea hainelor de la munca in afara spitalului

Dintre cei 31 de participanti la experiment, 65% au declarat faptul ca de cateva ori pe saptamana poarta hainele de la lucru si in afara spitalelor. Ei sunt ingrijorati in privinta membrilor familiilor de acasa si, de aceea, au spus ca prefera sa achizitioneze uniforme stomatologice tratate corespunzator cu ioni de argint, care nu permit atasarea bacteriior de haine. Mai mult, acestia au precizat faptul ca sunt dispusi sa plateasca cu 20% in pus pentru obiecte vestimentare corespunzatoare.

  • Imbolnavirea la locul de munca

Atunci cand si-au ales meseria, asistentele medicale si doctorii au fost constienti de faptul ca se vor expune riscului imbolnavirii la munca. Cu  toate acestea, ei inca sunt ingrijorati in aceasta privinta si constant isi iau masuri de precautie, ceea ce este foarte bine.

Lista ar putea continua, insa acestea sunt elementele principale la care se gandesc cei ce fac parte din personalul medical. Ei merita sa poarte o imbracaminte adecvata, fara sa se gandeasca la pretul pe care il platesc!