Care sunt cele mai folosite metode pentru implantul de par

27 octombrie 2023
Autor:
Content SEO

Daca te gasesti in randul acelor persoane care au probleme cu caderea parului si care doresc sa aiba din nou aspectul dorit la nivelul podoabei capilare, trebuie spus ca cea mai eficienta abordare o reprezinta tratamentul estetic de implant de par. Vorbim despre o procedura care implica preluarea foliculilor firelor de par din anumite zone ale corpului si transplantarea lor in zonele unde parul lipseste.

In cadrul acestor tratamente estetice s-au facut progrese semnificative in ultimele decenii. In consecinta, pacientii vor putea avea parte de rezultate permanente prin intermediul unor metode minim invazive.

Metodele FUT si FUE in implantul de par

Metoda FUT a fost folosita frecvent in implantul de par si continua sa ramana una dintre metodele utilizate in cadrul clinicilor de specialitate. Aceasta tehnica presupune preluarea foliculilor de par sub forma unei benzi si implantarea ei in zona unde parul lipseste de la nivelul scalpului. Chiar daca metoda FUT este eficienta, specialistii in implant de par prefera sa apeleze la alte metode mai inovative. Acest lucru datorita faptului ca prin tehnica FUT va ramane o cicatrice la nivelul cefei, adica in zona donatoare pentru banda cu foliculi de par.

Cea mai eficienta si de succes abordare in implantul de par este metoda FUE. Numita Extractia de Unitati Foliculare prin prisma faptului ca fiecare unitate de foliculi de par este extrasa individual si ulterior implantata in zona unde parul lipseste, aceasta metoda este una fara cicatrici. Acest lucru vine ca urmare a faptului ca implica preluarea individuala a fiecarei unitati foliculare.

Indiferent care dintre metodele de implant de par sunt folosite, este necesar ca parul transplantat sa fie sanatos in zona cefei sau pe partile laterale, in zonele donatoare. Implantul de par poate fi influentat de factori precum culoarea parului, grosimea parului, densitatea acestuia sau aspectul sau.

Chiar daca pacientii pot cauta cel mai bun implant de par pret pentru a se incadra intr-un anumit buget, trebuie spus ca pentru rezultatele dorite decizia finala privind implantul de par este luata doar la recomandarea medicului specialist. Un medic specialist va evalua starea de sanatate a parului si a scalpului, ulterior va avea in vedere asteptarile pacientului si in final va propune metoda care poate aduce cele mai bune rezultate pentru pacient.

Succesul in procedura transplantului de par

Procedura implantului de par este o abordare chirurgicala foarte serioasa. Tocmai din acest motiv este nevoie sa fie efectuata intr-un spatiu adecvat pentru proceduri medicale. Altfel putem vorbi despre riscuri precum rezultate care sa nu se ridice la cele asteptate.

Printre factorii determinanti in reusita unui implant de par se regaseste si experienta si pregatirea medicului. Un medic cu pregatire si experienta in procedura transplantului de par poate fi certitudinea unei interventii reusite.

In cadrul procedurii radacina foliculului de par trebuie sa fie vascularizata imediat la nivelul zonei unde a fost introdusa. Alti factori care influenteaza succesul implantului de par sunt densitatea parului, distanta si unghiul firelor de par. Mai multe detalii privind implant de par pret poti solicita la clinicile de specialitate.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram