Care sunt cele mai comune situatii cand doar un notar public te poate ajuta?

28 iunie 2021
Autor:
Bullet Media Advertising SRL-D

Un notar public este un avocat care este legal autorizat sa desfasoare toate activitatile specificate in Legea notarilor.

Este posibil ca o data in viata sa fi vizitat un notariat sector 5 cu ocazia dorintei de a intocmi o mostenire. Astazi se cumpara si se vinde din ce in ce mai mult. In plus, vrei sa clarifici anumite fenomene din viata ta. Un notar bun este atunci foarte util. Nu numai ca se va asigura ca totul respecta reglementarile, dar te va familiariza si cu problemele legale care ar trebui sa iti fie cunoscute in acest moment.

Actiunile unui bun notar public vor duce de fapt la limitarea posibilelor litigii judecatoresti in viitor. De exemplu, un contract de vanzare- cumparare ar trebui sa fie sustinut printr-un act notarial. Pe de alta parte, notari buni intocmesc si un contract preliminar care iti protejeaza interesele in cazul retragerii nejustificate si premature a celeilalte parti.

Recent, notarii intocmesc tot mai multe contracte de proprietate matrimoniala. Fara indoiala, este un semn al vremurilor, pentru ca astazi atat barbatii, cat si femeile au propriile proprietati dobandite inainte de nunta. Acest tip de contract introduce separarea proprietatii, fie integral, fie partial, cu indicarea precisa a bunurilor comune. O poti semna inainte de nunta sau chiar in timpul casatoriei. Acest lucru se intampla atunci cand, de exemplu, unul dintre soti incepe sa aiba probleme financiare grave.

Pentru ca un contract de casatorie sa fie valabil, prezenta unui notar este necesara la semnare. Un avocat profesionist va sfatui continutul acestuia in acest fel, astfel incat partile sa beneficieze de cel mai mare beneficiu de la semnare. A avea grija de redactarea si semnarea actului poate ajuta adesea la evitarea unor probleme grave in caz de divort. Deci, si aici, notarul public ajuta la limitarea viitoarelor litigii.

Chestiunile legate de mostenire sunt, de asemenea, una dintre cele mai frecvente chestiuni care sunt tratate la notarul public. Procedura in notariat este simplificata si mai scurta, ceea ce este uneori extrem de important. In acest caz, scopul este obtinerea unui act numit Certificat de mostenire. Cu toate acestea, toti mostenitorii trebuie sa fie prezenti pentru a obtine acest document. In plus, trebuie sa fie de acord cu privire la statutul mostenirii.

Orice litigii pot fi solutionate continuu in prezenta unui notar care este in masura sa clarifice orice dubii care apar cu mostenitorii. In caz de imposibilitate de a ajunge la un acord, din pacate, ramane calea legala.

Alte chestiuni in care notarul public este de ajutor

Mostenirea, contractele de casatorie si cumpararea de imobile nu sunt singurele in care te poti astepta la ajutor notarial. Acest functionar este indispensabil in multe alte situatii in care se asigura ca documentele sunt intocmite in conformitate cu legea.

In primul rand, el certifica toate activitatile clientilor sai cu semnatura si prezenta sa. Apoi, toate declaratiile si documentele capata caracterul unui document oficial. Prin urmare, toate acestea sunt autorizatii de a efectua acte legale in numele altei persoane, adica toate imputernicirile. Acordurile de uzufruct perpetuu sunt un alt exemplu. Destul de des, un notar public este de ajutor in simpla certificare a documentelor sau certificarea autenticitatii semnaturilor.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram