Care sunt cele mai bune solutii pentru a face rost de bani?

Atunci cand ai nevoie de o suma mare de bani iar conturile sunt goale, cel mai probabil trebuie sa te imprumuti. Exista mai multe variante de imprumut, care tin cont de scopul pe care il ai. Aici poti aplica pentru un leasing auto sh, spre exemplu, insa de multe ori scopul nu este acela de a achizitiona o masina, ci acela de a plati datorii, de a plati servicii medicale, studii sau de a amenaja o casa.

Care sunt, asadar, solutiile de finantare?

Daca suma pe care o doresti este una mica, cea mai buna solutie este un IFN care iti poate oferi cateva mii de lei intr-un timp foarte scurt. Daca suma este mai mare, ai cateva avantaje:

  1. Creditul bancar. Este solutia care iti ofera avantajul unor dobanzi mici, insa dezavantajul unei birocratii mari. Daca vrei un credit bancar trebuie sa nu fi avut vreodata probleme legate de plata ratei, trebuie sa ai rabdare cateva zile sau chiar cateva saptamani pana la aprobare si sa ai timp la dispozitie.
  2. Amanetarea. Exista mai multe solutii prin care iti poti amaneta masina sau diverse bunuri pentru a beneficia de sume considerabile. Partea proasta la amanetare este faptul ca bunurile raman in administrarea casei de amanet si nu le poti folosi. Daca ai o singura masina si o dai in amanet, va trebui sa gasesti o alta varianta de a te deplasa.
  3. Leaseback. Cei care vor sa apeleze la amanet, insa vor sa isi poata folosi masina, vor trebui sa dea click aici pentru o varianta mai avantajoasa decat un amanet auto. Leaseback-ul este o solutie excelenta prin care poti primi pana la 75% din valoarea automobilului imprumut, fara a renunta la el. Este unul dintre cele mai noi instrumente ale IFN-urilor si este din ce in ce mai apreciat pentru flexibilitatea de care da dovada.
  4. imprumutul de la prieteni sau de la familie. Evident, exista intotdeauna varianta imprumutului de la prieteni sau de la familie, insa de multe ori nimeni nu este dispus sa iti ofere sume foarte mari de bani, nici macar in cazul in care persoanele respective sunt foarte apropiate.

Indiferent care este varianta pentru care optezi, trebuie sa fii responsabil in administrarea imprumutului. Astfel, un calcul foarte bun al modului in care urmeaza sa rambursezi suma pe care o iei imprumut si o rigurozitate foarte mare a platilor iti pot aduce extrem de multe avantaje.