Care sunt calitățile unui avocat de succes?

6 septembrie 2022
Autor:
IzzyReduceri

Ești din București și ești în căutarea serviciilor oferite de un avocat drept penal? Echipa de avocați Buju Stanciu & Asociații are sediul în București și oferă servicii de consultanță și asistență juridică. Cine beneficiază de astfel de servicii? Orice entitate fizică și juridică care se confruntă cu dificultăți de ordin legal. O scurtă discuție cu această echipă poate rezolva problema.

Avocat criptomonede, avocat civil sau avocat pentru dreptul familiei?

Avocații sunt experți în legislația țării în care își exercită activitatea profesională. Aceștia petrec multi ani în băncile facultăților de drept pentru a deveni experți pe nisa preferata: notari, avocați, procurori, judecători. Cei care doresc să devină avocați, pot alege dintre o serie de arii de expertiză în care să presteze servicii.

În ce domenii pot avocații să ofere consultanță și asistență juridică, dar și consultanță fiscală? În România, oamenii legii ajută clienții în următoarele domenii:

  1. dreptul familiei;
  2. drept comercial;
  3. malpraxis medical;
  4. start-up și investiții;
  5. drept penal și dreptul penal al afacerilor;
  6. protecția datelor cu caracter personal (GDPR);
  7. domenii moderne precum criptomonede, tehnologie blockchain și token-uri nefungibile ș.a.

Cu tact și profesionalism, avocații abordează orice problemă legală a clienților și se pliază nevoilor acestora. Care sunt calitățile necesare unui avocat de succes?

Orientare către muncă

Orice muncă este realizată cu succes atunci când este adăugată puțină pasiune. Pasiunea nu este singurul factor de care oamenii au nevoie pentru a avea un job de succes. Acest sentiment este combinat cu dorința de muncă și un interes puternic dezvoltat pentru job-ul respectiv.

Avocații sunt persoane orientate către muncă. Aceștia dau dovadă de o dorință crescută de studiu îndelung și de rezolvare a problemelor. O persoană interesată în servirea oamenilor și care prezintă interes pentru legi, va deveni un avocat de succes. Orientarea către muncă este combinată cu orientarea către oameni.

avocat Buju Stanciu si Asociatii

Avocații apăra latura umană

Work-oriented și people-oriented sunt două abordări specifice într-un context social și profesional. Persoanele orientate către muncă se focusează în special asupra job-ului, asupra sarcinilor care trebuie realizate. Cei orientați către oameni preferă job-uri  care să le permită să lucreze cu oamenii pentru interesul acestora.

Avocații sunt persoane care îmbină cele două orientări. Aceștia dau dovadă de tact în rezolvarea problemelor și a sarcinilor care necesită rezolvare. În aceeași ordine de idei, ei activează profesional în scopul atingerii obiectivelor stabilite alături de clienți. Astfel, avocații lucrează pentru oameni și pentru nevoile lor.

Avocații sunt persoane experte în comunicare

O calitate absolut necesară pe care trebuie să o dețină o persoană care dorește să devină avocat este comunicarea. Desigur, toată lumea cunoaște regulile unei comunicări eficiente, însă unii nu știu cum să le aplice. Avocații sunt versați și experți în comunicare, comunicând cu diverse persoane din poziții diferite.

Comunicarea nu se rezumă doar la aspectul verbal. Documente de natură legală, e-mailuri, orice formă de comunicare scrisă și paraverbală sunt imperioase în vocația de avocat. Astfel, avocații sunt experți atât în comunicarea verbală, scrisă, cât și paraverbală în scopul transmiterii mesajelor către interlocutori.

Avocații sunt persoane perseverente și serioase

Orice avocat de succes este caracterizat de perseverență și seriozitate. A fi avocat înseamnă mai mult decât munca academică și documentară. În scopul atingerii obiectivelor, o muncă asiduă și perseverentă este necesară în orice situație. Din acest considerent, avocații sunt considerați a fi printre cele mai muncitoare persoane.

O carieră în avocatură înseamnă multă muncă zilnică. Munca în birou și munca în teren sunt doar două aspecte ale acestui job solicitant. Cu toate că a fi avocat înseamnă să lucrezi din greu, este și un job recompensat financar. Succesul necesită efort, iar avocații sunt cel mai bun exemplu în acest caz.

Avocații români sunt avocați de succes

Avocații din România sunt persoane educate, perseverente și serioase. Aceștia rezolvă orice problemă de natură legală cu care clienții lor se confruntă. Astfel, și ei prezintă caracteristicile menționate anterior:

  • sunt persoane orientate către muncă și către oameni;
  • sunt perseverenți și serioși;
  • sunt experți în comunicarea verbală, non-verbală și paraverbală.

Un birou de avocatură cu astfel de avocați profesioniști este Buju Stanciu & Asociații din București. Această echipă este versată în mai multe domenii, astfel că oferă consultanță juridică diverselor entități fizice și juridice. Aveți nevoie de asistență juridică? Apelați la ei.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram