Care este rolul endodontiei in tratamentele stomatologice?

8 noiembrie 2021
Autor:
S.C. Allproweb Computer SRL-D

Toti cei care au mers la stomatolog pentru o consultatie, cel putin, au auzit despre procedura de scoatere a nervului dintelui, dar foarte putini stiu ca aceasta face parte din ramura stomatologiei denumita endodontie, in sectorul 6 Plaza Dent efectuand destul de des aceasta procedura.

Desi foarte multi oameni sunt speriati la auzul faptului ca va fi nevoie realizarea unei astfel de proceduri, de teama durerii, in realitate scoaterea nervului nu mai este o procedura complicata si dureroasa datorita evolutiei tehnicilor si tehnologiei. De aceea este foarte important sa se aleaga un cabinet stomatologic dotat cu aparatura moderna si cu medici cu experienta, cum este si clinica PlazaDent.ro.

In ce consta procedurile specifice endodontiei?

Dupa cum este mentionat si mai sus, una dintre cele mai cunoscute si des efectuate proceduri este cea de scoatere a nervului. De asemenea, o alta procedura este cea de aplicare a unui tratament pe canal, adica de tratare a pulpei dentare (in termeni medicali), care reprezinta partea moale si foarte sensibila a dintelui.

Prin urmare, un tratament endodontic presupune efectuarea a mai multor proceduri terapeutice pentru tratarea sau eliminarea unei infectii care a ajuns pana la pulpa dentara.

Cum ajuta procedurile endodonice la realizarea tratamentelor dentare?

Principalul rol al procedurilor endodontice este acela de a elimina definitiv infectia unui dinte si de a evita recontaminarea cavitatii bucale. In acest fel, medicii - de exemplu, un dentist din Drumul Taberei de la Plaza Dent, pot sa realizeze celelalte tratamente dentare in siguranta, astfel incat acestea sa nu se suprainfecteze.

Dentist din Drumul Taberei | Endodontie | PlazaDent.ro

dentist din Drumul Taberei

Aceasta decontaminare a cavitatii bucale este esentiala, mai ales in cazul unor proceduri mai complexe, cum ar fi operatii chirurgicale de inserare a unui implant dentar, care desi sunt minim invazive, reprezinta o operatie chirurgicala.

In plus, oamenii trebuie sa isi aleaga un medic stomatologic care sa le prezinte incredere si profesionalism, astfel incat sa se lase pe mana lui pentru a-i ajuta.

In concluzie, aproape orice tratament dentar care presupune o interventie la nivelul dintelui sau gingiei, in profunzime, trebuie sa fie precedat de procedurile specifice endodontiei, pentru a asigura mediul propice desfasurarii lucrarilor necesare pentru rezolvarea unor astfel de probleme dentare grave.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram