fbpx

Care este rata de succes a implantologiei dentare?

cabinetul stomatologic Dental Privilege

Te-ai gandit mult la asta, te-ai educat asupra acestui subiect si ai evaluat beneficiile de a avea implanturi dentare fast fixed. Acum crezi ca a venit momentul sa-ti inlocuiesti dintii lipsa, optand pentru aceasta metoda! Intr-adevar, implantologia dentara este o tehnica foarte eficienta pentru a-ti permite sa-ti regasesti zambetul, precum si capacitatea de a mesteca orice tip de hrana. Cu toate acestea, ramane o mica indoiala. Acest tip de interventie are o rata de succes buna? Raspunsul este da! Iti explicam cum functioneaza procedura si de ce da rezultate atat de bune.

Procedura legata de implantologia dentara

Inainte de procedura, este necesara o anumita pregatire. Dupa programarile pregatitoare, asigura-te ca aplici cu atentie sfaturile stomatologului si ale chirurgului tau stomatologic, pentru a fi gata in ziua operatiei.

Plasarea implanturilor dentare se efectueaza in timpul unei interventii chirurgicale nedureroase de aproximativ 1 pana la 2 ore, sub anestezie locala si antibiotice. La finalul interventiei se recomanda sa fii insotit de o persoana de incredere. In timpul perioadei de recuperare, este important sa mananci numai alimente moi, zdrobite in primele 2 saptamani, apoi alimente moi timp de 3 pana la 8 saptamani.

De asemenea, este indicat sa eviti expunerea zonei operate la prea multa caldura, sa dormi cu capul plat si sa ingerezi aspirina.

O rata de succes excelenta

In general, rata de succes a interventiei chirurgicale de implantologie dentara este de 97%! Dar aceste rezultate excelente, evident, nu sunt obtinute prin magie. Acest lucru se realizeaza prin respectarea celor 3 luni statutare de vindecare, timp in care proteza se sprijina pe dinti, dar nu este complet fixata.

Acest lucru are ca efect evitarea compresiei asupra noilor implanturi la locul lor si oferind oaselor timp sa se reformeze in jurul implanturilor, ca o adevarata radacina dentara! Prin urmare, integritatea osului este pastrata, iar procesul face chiar posibila stabilizarea topirii osului, care a inceput treptat de la indepartarea dintilor naturali.

Deoarece uneori pot aparea anumite complicatii, este, din pacate, imposibil sa se obtina o rata de succes de 100%. Pierderea implantului dentar ramane o posibilitate foarte rara, deoarece riscul este minim daca instructiunile sunt respectate corect. De remarcat ca daca fumezi, poti conta pe o rata de succes mai mica, dar totusi peste 90%.

Conditiile necesare pentru succesul interventiei

Am mentionat-o deja: respectarea instructiunilor in perioada de recuperare este cruciala! Acest lucru iti pune sansele de partea ta. Dar dincolo de implicarea ta, alti factori pot influenta succesul operatiei:

  • Sanatatea ta orala generala, inainte de procedura;
  • Varsta ta;
  • Expertiza specialistului cu care faci interventia.

De asemenea, trebuie mentionat ca pentru a asigura o buna stabilitate si echilibru al dentitiei tale pe termen lung, sunt necesare cel putin 4 pana la 8 implanturi pe osul superior si 2 pana la 5 pe cel inferior.

Apeleaza la cabinetul stomatologic Dental Privilege pentru acest tip de implant.