Care este obiectivul verificarilor PRAM?

verificare_PRAM_electrotehnics

Orice industrie trebuie sa asigure angajatilor siguranta la locul de munca. Este important ca angajatii sa se simta protejati si sa-si desfasoare activitatea intr-un mediu sigur.

Cele mai multe accidente la locul de munca au loc din cauza unor neregularitati la sistemul electric. Instalatiile de acest tip necesita verificari constante pentru a preveni riscul unor eventuale accidente. De exemplu, daca circuitele, izolatiile sau echipamentul este uzat excesiv sau nu se afla in reglemetarile legale poate deveni un real pericol pentru angajati.

Verificarile PRAM au scopul de a constientiza anumite abateri de la normele legale si de a preveni riscul unor accidente care pot avea consecinte nefaste atat asupra angajatilor cat si a bunurilor omenesti.

In acest fel, pot fi prevenite anumite consecinte grave asupra oamenilor care lucreaza in mediul repectiv sau a imobilelor in care sunt montate instalatiile si sistemele electrice, in special panoul electric de comanda. O astfel de verificare PRAM este esentiala pentru siguranta personalului si pentru asigurarea unui mediu protejat in care sa-si desfasoare activitatea.

PRAM – Protectie prin Relee Automatizare si Masura

O verificare PRAM presupune o analiza indeaproape a instalatiilor electrice, inclusiv toate prizele, racordurile, paratrasnetele. In lipsa unei astfel de verificari orice spatiu vizat este supus riscului de incendiu, de deteriorare a aparaturii electrice si electronice sau chiar de electrocutare a angajatilor.

Din cauza faptului ca toate instalatiile sunt predispuse deteriorarii si pentru ca dupa un timp se face simtit efectul coreziunii, supraincarcarii circuitelor sau a izolatiilor si a oricarui tip de echipament electric, verificarile PRAM sunt esentiale pentru asigurarea celui mai ridicat nivel de siguranta din orice spatiu comercial, civil sau industrial.

Conform legislatiei in vigoare, verificarea PRAM este obligatorie si trebuie efectuata de doua ori pe an. Starea instalatiilor electrice trebuie sa fie una corespunzatoare, din acest motiv trebuie sa fie verificate si inspectate periodic.

In ce consta o verificare PRAM?

Verificarile PRAM constau in inspectia conexiunilor la prizele de impamantare, motoare si placi electrice, verificarea rezistentei izolatiei, conductorilor electrici, a curentului, verificarea echipamentelor de protectie, a separatoarelor, a izolatiei, masurarea si verificarea functionalitatii instalatiilor electrice si a unitatilor de incalzire, ventilatie si climatizare, verificarea circuitelor de iluminat, defectiunile cablurilor de tensiune si emiterea de rapoarte de examinare.

Electrotehnics.ro – Specialisti acreditati ANRE pentru verificarile PRAM

Electrotehnics face verificari PRAM si specialistii angajati in cadrul acestei firme sunt autorizati pentru emiterea de certificate si analize care atesta gradul de siguranta din orice cladire sau spatiu.

Echipa de ingineri a realizat prin numeroase proiecte analize minutioase asupra spatiilor vizate si reusesc intotdeauna sa puna pe primul plan siguranta oamenilor si a bunurilor acestora. Datoria experientei acumulate in peste 10 ani de activitate au dezvoltat instrumente performante si aparatura necesara de testare in conformitate cu legislatia in vigoare.

Alege Electrotehnics.ro pentru verificarile PRAM si beneficiezi de garantie pentru toate lucrarile pe care le efectueaza, consultanta si sfaturi utile, seriozitate si profesionalism.