Caracteristici ale transportului de mărfuri agabaritice

27 octombrie 2023
Autor:
Libra WEBCORP

În cele mai multe cazuri, companiile de transport și logistică transportă mărfuri cu parametri standard: pentru a transporta astfel de mărfuri nu este nevoie să respectați reguli speciale. Dar există o altă categorie de marfă - se numesc mărfuri agabaritice. Lungimea lor depășește 20 de metri, lățimea - mai mult de 2,55 metri, înălțimea - peste 4 metri și greutatea - mai mult de 44 de tone.

Astfel de mărfuri pot fi piese de schimb pentru nave și aeronave, elemente structurale (poduri, clădiri etc.), camioane basculante pentru minerit, echipamente speciale rutiere, echipamente industriale etc. Transportul în mod standard acestor mărfuri este ineficient și nesigur. Transportul agabaritic vine în ajutor. Ce caracteristici are acesta?

Necesită construirea traseului optim

Dacă autocamionul transportă o structură de clădire cu o înălțime mai mare de 4 metri, atunci pur și simplu nu va putea trece în siguranță pe sub poduri, pasaje și linii electrice. De asemenea, nu va putea traversa nici o trecere de cale ferată cu o catenară pentru trenuri electrice. Prin urmare, astfel de secțiuni sunt excluse din trasee.

La elaborarea traseului se ia în considerare și sarcina pe carosabil. Astfel, greutatea unui camion basculant minier este mai mare de 800 de tone: drumurile standard destinate circulației vehiculelor de pasageri nu sunt proiectate pentru o astfel de greutate. În plus, traseul nu trebuie să treacă prin autostrăzi aglomerate: marfa supradimensionată va încetini traficul pe autostradă și poate provoca un accident.

Important de selectat ransport potrivit

Transportul mărfurilor agabaritice se realizează cu orice transport - feroviar, aviatic, maritim, rutier:

  • Vehiculele sunt utilizate de obicei pentru livrări pe distanțe scurte. În plus, camioanele sunt o verigă indispensabilă în lanțul transportului multimodal. Mai mult de atât, o gamă largă de modele de camioane vă permite să alegeți soluția optimă, ținând cont de dimensiunile și greutatea încărcăturii. De exemplu, echipamentele grele sunt transportate pe platforme cu axe multiple.
  • Trenurile de marfă au o capacitate de transport uriașă și pot transporta cu ușurință mărfuri pe distanțe lungi în cadrul unui continent. Un vagon special poate stoca până la 200 de tone de marfă, iar trenul poate include până la 80 de astfel de vagoane.
  • Dacă sarcina este de a livra mărfuri pe alt continent, se folosesc nave maritime de marfă . Navele transportă containere de 20 și 40 de picioare cu o capacitate de transport de 22, respectiv 27 de tone. O navă este capabilă să transporte mii de astfel de containere în același timp.
  • Iar dacă urgența este importantă, va fi potrivită o aeronavă de marfă.

De asemenea, trebuie să se țină cont de faptul că transportul cu mărfuri agabaritice necesită adesea documente speciale. De exemplu, pentru a transporta astfel de mărfuri pe drumurile publice, este necesar să se obțină un permis.

După cum puteți vedea, livrarea mărfurilor agabaritice necesită o pregătire mai amănunțită. Cu toate acestea, pregătirea responsabilă este cheia unui transport de marfă eficient și sigur.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram