fbpx

Cand si de ce sunt necesare tratamentele de endodontie?

stomatologie din sectorul 6

De obicei, medicii stomatolgi apeleaza la extratiile dentare ca o ultima solutie pentru probleme dentare grave, pentru care alte tratamente au dat gres. De aceea, in cazul unui dinte care prezinta leziuni pulpare importante ar trebui sa se incerce, pentru inceput, un tratament endodontic.

Drept urmare, pacientii din Capitala ar putea gasi solutiile de care au nevoie, specifice ramurei endodontiei in sectorul 6, in cadrul clinicii dentare Plaza Dent. Aici, medicii stomatologi vor incercare salvarea dintelui de la extractie, prin devitalizarea acestuia.

In ce consta tratamentul de endodontie?

In general, ca urmare a unei carii dentare neratate la timp, aceasta patrunde in profunzimea structurii dintelui, afectand pulpa dentara a acestuia. De aceea, pacientii se pot confrunta cu o multime de probleme, durerea puternica fiind unul dintre cele mai neplacute simptome, pentru care multi pacienti ajung la cabinetul stomatologic PlazaDent.ro.

In astfel de cazuri, medicii dentisti recomanda tratamentele endodontice, indiferent de intensitatea durerii sau de amploarea leziunii dentare. Acest tip de tratament consta in eliminarea pulpei dentare, cunoscuta si ca scoaterea nervului dintelui. Ulterior, canalul radicular va fi curatat, dezinfectat si obturat, pentru a se evita o reinfectare a acestuia.

O leziune a pulpei dentare care nu este tratata la timp poate contribui la formarea abcesului dentar, care se poate raspandi in intregul corp, afectat astfel starea generala de sanatate. In astfel de situatii, extractia dentara va fi ultima solutie pentru eliminarea infectiei din cavitatea orala.

Endodontiei in sectorul 6 | stomatologie din sectorul 6 | PlazaDent.ro

Endodontiei in sectorul 6

Cand este necesar tratamentul endodontic?

Dupa cum este mentionat si mai sus in articol, un tratament endodontic este necesar pentru orice pacient care se confrunta cu o infectie a pulpei dentare, indiferent de durerea resimtita sau de cat de avansata este aceasta. Din acest motiv, orice medic dentist de la clinica de stomatologie din sectorul 6 amintita detine cunostintele si abilitatile de a efectua un astfel de tratament.

In cazul unei probleme mai complexe insa va fi necesara interventia unui medic endodont, adica un medic dentist specializat in aceasta ramura a stomatologiei, care este la curent cu cele mai noi si moderne tehnici si proceduri de eliminare a infectiei de la interiorul dintelui.