Cand si de ce este necesar detartrajul dentar?

10 noiembrie 2022
Autor:
S.C. Allproweb Computer SRL-D

Inca din copilarie, profesionistii insista asupra faptului ca este esential sa se mentina o igiena orala riguroasa. La varsta adulta, aceasta nevoie este din ce in ce mai importanta. O gura sanatoasa si curata previne aparitia unor patologii precum inflamatiile gingivale, cariile etc.

De aceea, este important ca igiena zilnica a dintilor sa fie completata cu o vizita la dentist, cel putin de doua ori pe an. In cadrul acestor vizite, medicul stomatolog va evalua starea de sanatate a danturii si poate recomanda efectuarea unui detartraj, pentru o curatare mai profunda a dintilor.

Cei care vor sa urmeze un tratament de detartraj in sectorul 2 pot apela la serviciile clinicii stomatologice Elveto Dent.

De ce este necesar un detartraj al dintilor?

Desi au o igiena dentara corecta si isi curata cu mare atentie dintii, in cavitatea orala exista unele zone foarte greu accesibile, care nu pot fi insa curatate in profunzime.

Zilnic, se acumuleaza placa bacteriana (un depozit moale si galbui) la nivelul gingiei (intre dinte si gingie) si intre dinti. Daca nu este indepartata zilnic prin periaj atent si curatare interdentara, placa se transforma in tartru care necesita o curatare profesionala pentru a fi indepartata.

Acumularea de placa bacteriana poate provoca inflamatii sau sangerari ale gingiilor. In continuare, aceste probleme duc la gingivita, care este una dintre cele mai cunoscute boli parodontale. De aceea, vizita regulata la cabinetul medicului stomatolog de la clinica stomatologica din sectorul 2, Elveto Dent, este foarte importanta. Astfel pot fi evitate foarte multe afectiuni dentare.

Detartraj in sectorul 2 | clinica stomatologica din sectorul 2 | Elveto-Dent.ro

Detartraj in sectorul 2

Cat de des poate fi efectuat un detartraj?

Exista opinii conform carora, in urma detartrajului, sensibilitatea dintilor creste, dar acest lucru este valabil numai in perioada imediat urmatoare tratamentului. Altfel spus, detartrajul nu afecteaza in niciun fel starea dintilor. Din acest motiv, medicii de la clinica Elveto-Dent.ro recomanda ca un astfel de tratament de curatare profunda si profesionala a dintilor sa se faca de doua ori pe an sau de fiecare data cand este nevoie.

Fiecare individ este diferit, astfel ca si nevoile acestora sunt diferite, motiv pentru care este necesara o consultatie medicala in prealabil.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram